Mångsidig keramik

Sommar/helg/veckokurs Södra Vätterbygdens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dgr
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En bred kurs för dig som är ny med keramik! Du bekantar dig med grundläggande tekniker i lera: kavla, tumma, ringla, skulptera och du provar på drejning!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 7 aug 2023 - 11 aug 2023

Kostnader: Information om kostnad för kost och logi, material m m, se Svf:s webbsida, www.svf.fhsk.se.

Kontakt: Ewa Gustafsson

Telefon: 036-30 69 08

E-post:
konferens@svfkonferens.se

Vi utforskar lerans många möjligheter tillsammans - teknikgenomgångar varvas med inspiration och du kan arbeta vidare i egen takt och med det som passar dig.Vi arbetar med stengodslera och dekorerar med hjälp av olika tekniker. Det är möjligt att fortsätta jobba på kvällen efter de schemalagda kurstimmarna. 

En efterträff för glasering har vi en dag under den senare delen av september, planerat till den 23 september. Då kan du vara med och göra mer detaljerade glaseringar (kan du inte vara med då, gör jag enkel glasering åt dig). Vid det tillfället finns också möjlighet till övernattning för den som behöver det.

Den färdigbrända, klara keramiken hämtas vid senare tillfälle. Det kan ta någon månad innan allt är klart, tid meddelas senare.

Förutom lera arbetar vi också med gips, dels som form-material för att utveckla en egen stil i keramik, men även som ett eget material för skulptering.

I avgiften ingår 3 kg lera. Använder du mer, köper du den på plats för 70 kr/kg, vilket inkuderar bränning och glasering. Material till mindre gipsarbete ingår med möjlighet att köpa mer på plats. 

Ta' med penna, anteckningsbok och gärna förkläde!

Kursledare är Ganga Roslin Bladh, utbildad bildlärare och konstnär med flera års erfarenhet av att hålla kurser i olika discipliner samt eget skapande.

Max 10 deltagare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.svf.fhsk.se/utbildning/keramikkurs/

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/