Allmän kurs - grundnivå

Behörighetsgivande kurs Högalids folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

För dig

 • som vill studera på grundskolenivå
 • som vill studera på både grundskole- och gymnasienivå
 • som vill pröva dina möjligheter att studera på nytt utifrån dina egna behov

 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kursen har inga formella antagningskrav men det är viktigt att deltagarna kan bidra med olika erfarenheter, eftersom alla har olika förutsättningar. Därför använder vi olika antagningskriterier såsom ålder, ursprungsland och kön för att öka mångfalden.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kontakt: Erica Olsson

Telefon: 072-2198072

E-post:
erica.olsson@hogalid.nu

Allmän kurs grundnivå vänder sig till personer som vill pröva sina möjligheter till fortsatta studier med fokus på grundskolenivå. Personliga behov och förkunskaper bestämmer såväl innehåll som studienivå. Det är möjligt att anpassa schemat för att studera vissa ämnen på gymnasienivå. Vi lägger stor vikt vid studieteknik och studieplanering. Deltagare med svenska som andraspråk får extra stöd i svenska. Studietakten är alltid heltid.

Kursen har tillgång till extra resurser såsom specialpedagog och ett särskilt deltagarstödsteam.

Kärnämnen: Svenska, Svenska som andraspråk, Engelska, Matematik, Samhällskunskap.
Utöver kärnämnena erbjuder vi ett antal olika kurser inom exempelvis Hälsa och livskunskap, Kulturell verksamhet och grundläggande IT. Temablock såsom arbetsmarknadsinriktning och vardagsekonomi är också möjliga inslag.

Deltagare med Svenska som andraspråk behöver göra vårt antagningstest innan vi beslutar om antagning. Detta då kursen kräver språkkunskaper som motsvarar avklarade studier på SFI D-nivå.

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Studiebesök och kulturella aktiviteter ingår i livet på folkhögskolan. Skolans temadagar, fysisk träning och möjlighet till vissa tillval är också viktiga inslag i utbildningen. Vi arbetar för att deltagarna ska vara delaktiga, se sina möjligheter, rättigheter och skyldigheter och på så sätt bli bättre förberedda för livet efter folkhögskolan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://hogalid.nu/allmanna-kurser/grund-och-gymnasieniva/

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Bredden ger möjlighet att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar, vilket i sin tur gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande och en viktig del av studietiden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 010-357 5600
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln