Musiklinje - Genrebred sång

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Oskarshamns folkhögskola
Plats:
Oskarshamn - Kalmar län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
5 aug 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Spelprov samt teori- och gehörstest. Se vidare på skolans hemsida. Antagningsprov en dag under vecka 16.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 10 jun 2025

Kostnader: Litteratur ca: 2000 kr. Servicekostnad (för dig som inte bor på skolan): 2 250 kr/termin för bl.a. förmiddagsfika samt måltider vid speciella tillfällen samt för tillgång till lunchrum, kursdeltagarförsäkring och visst undervisningsmaterial.

Kontakt: Karin Öhman

Telefon: 0491-768 111

E-post:
karin.ohman@ofhsk.se

Musiklinjen är till för dig som vill utveckla din musikalitet och ditt musikerskap tillsammans med andra människor som alla brinner för musik.

Musiklinjen har fyra olika inriktningar; Klassisk, jazz-soul-blues, genrebred sång och komposition.

Genrebred sång

Prova på olika genrer

På musiklinjen inriktning genrebred sång får du prova på olika genrer både på dina enskilda sånglektioner och i vokalensemble och körsång. Vi rekommenderar dig att ha piano eller gitarr som biinstrument för att kunna kompa dig själv, men om du redan spelar ett annat instrument kan du välja att ha det som biinstrument.

Utveckla dig

Vi hjälper dig att utvecklas som musiker oavsett om du vill ha musiken som en hobby eller om du vill söka högre utbildningar och i framtiden arbeta med musik som yrke i någon form.

 

 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kunskaper motsvarande godkänt resultat på antagningsprov till musikhögskola, alternativt fördjupade kunskaper inom musikaliskt hantverk, musikteori/gehör och ensemblespel.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://oskarshamnsfolkhogskola.se/musiklinjen/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln

Oskarshamns folkhögskola

Oskarshamns folkhögskola ligger centralt på en höjd med vacker utsikt över både staden och havet. Här är ständigt liv och rörelse med deltagare från ett brett utbud av kurser. Musikutbildningarna tillför löpande musikinslag och från kapellet hörs ofta orgeltoner när de blivande kyrkomusikerna övar. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Oskarshamns folkhögskola
Axel Munthes stig 1
572 32 Oskarshamn

Telefon: 0491-768 100
E-post: info@ofhsk.se
Webbadress: http://www.oskarshamnsfolkhogskola.se/