Musiklinje - Komposition

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Oskarshamns folkhögskola
Plats:
Oskarshamn - Kalmar län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
5 aug 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inlämning av arbetsprover, samt teori- och gehörstest. Se vidare på skolans hemsida. Antagningsprov en dag under vecka 16.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 10 jun 2025

Kostnader: Litteratur ca: 2000 kr. Servicekostnad (för dig som inte bor på skolan): 2 250 kr/termin för bl.a. förmiddagsfika samt måltider vid speciella tillfällen samt för tillgång till lunchrum, kursdeltagarförsäkring och visst undervisningsmaterial.

Kontakt: Karin Öhman

Telefon: 0491-768 111

E-post:
karin.ohman@ofhsk.se

Musiklinjen är till för dig som vill utveckla din musikalitet och ditt musikerskap tillsammans med andra människor som alla brinner för musik.

Musiklinjen har fyra olika inriktningar; Klassisk, jazz-soul-blues, genrebred sång och komposition.

Musiklinjen med inriktning mot komposition

 

Utveckla dig i att komponera

På musiklinjen inriktning komposition får du enskilda lektioner i komposition, men också grupplektion i komposition då ni gemensamt studerar olika tekniker och stilinriktningar och tittar på varandras arbeten.

Du kan välja till enskilda lektioner i ett instrument, samt ingår i skolans kammarensemble, som du också kan komponera för. Vi hjälper dig att utvecklas som kompositör och musiker oavsett om du vill ha musiken som hobby eller om du vill söka högre utbildningar och i framtiden arbeta med musik som yrke i någon form.

 

 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kunskaper motsvarande godkänt resultat på antagningsprov till musikhögskola, alternativt fördjupade kunskaper inom musikaliskt hantverk, musikteori/gehör och ensemblespel.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://oskarshamnsfolkhogskola.se/musiklinjen/

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln

Oskarshamns folkhögskola

Oskarshamns folkhögskola ligger centralt på en höjd med vacker utsikt över både staden och havet. Här är ständigt liv och rörelse med deltagare från ett brett utbud av kurser. Musikutbildningarna tillför löpande musikinslag och från kapellet hörs ofta orgeltoner när de blivande kyrkomusikerna övar. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Oskarshamns folkhögskola
Axel Munthes stig 1
572 32 Oskarshamn

Telefon: 0491-768 100
E-post: info@ofhsk.se
Webbadress: http://www.oskarshamnsfolkhogskola.se/