ArtMix, Myt & Yoga

Sommar/helg/veckokurs Grimslövs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

I denna skapande workshop sätter vi tänderna, händerna och vårt klappande hjärta i den egna personliga myten och låter denna hitta plats och sammanhang i de större vi alla delar. Kropp, sinne och själ i samklang.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 jun 2022 - 1 jul 2022

Kostnader: Kost och logi 4 700 kr. (skolans internat) 5 700 kr. (Ekhagens kurs och konferens, hotellboende). Kost för dig som inte bor på skolan: 2 850 kr. Materialkostnad tillkommer.

Kontakt: Sofi Aronsson

E-post:
kreativitet@rawart.se

För vem:  Kursen är till för alla som är nyfikna, önskar mer energi i sitt liv, är trött på att vara duktig, duglig och ständigt tillgänglig för andra samt vill utvckla mer av sin kreativa sida.  

Innehåll: Myter och sagor är sanningar klädda i vackra kläder. De äger generationer av mänsklighetens samlade kraft och erfarenheter. Även vår nordiska skapelsemyt har överlevt svältperioder och krig men håller samma hopp och stimulerar till skräddarsydda lösningar som tagit mänskligheten igenom utmaningar under flera årtusende.

Många känner idag sig ur kurs i det massiva informationsflödet, klimatoro och åren med Corona har på vid gavel öppnat upp för de frågor människan alltid grubblat över.

Varifrån kommer jag? Vart är jag på väg? Vad är meningen?

I denna skapande workshop sätter vi tänderna, händerna och vårt klappande hjärta i den egna personliga myten och låter denna hitta plats och sammanhang i de större vi alla delar. Kropp, sinne och själ i samklang.
Med skapande språk lyfter vi fram det ögat inte lägger märke till och hör det som inte uttalas i ord. Vi kalibrerar med något inom oss som formulerar det osagda.
I kursen ingår:

 • papermache (den populära skaparformen som saknar regler, är omöjlig att kontrollera, väcker fantasin och får Jante tillsammans med perfektionisten att tappa talförmågan)
 • färger
 • rytmer
 • intuitivt måleri
 • kreativt skrivande
 • vitaliserande yoga
 • härliga andningstekniker lite då och då när vi behöver landa i tillit till processen

Kreativitet är den naturresurs som ökar ju mer den används. Vi blir kreativa och fantasifulla genom att skapa.

Skapande språk handlar inte om att kunna. Eller att skapa något perfekt. Det handlar inte om att vara fantasifull eller utbildning. Skapande språk har INGET med fint eller fult att göra utan handlar mer om leken, som är rötterna till all kreativitet.

Du vet att du  har större potential än du använder och du vill utveckla mer av din kreativa sida, samt du önskar verktyg som du kan fortsätta med efter kursen. Eller vet du inte vad du vill egentligen? Eller något annat jag glömt att formulera? Då är du antagen till denna workshop.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du utvecklat din kreativa sida, samt fått   verktyg som du kan fortsätta med efter kursen.  

Du blir ständigt överraskad  av skapandets underfundiga visdom och människors förmåga att skapa. Du har gått uppleva LYX i all enkelhet och en unik RESA i ditt inre!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://grimslovsfolkhogskola.se/sommarkurser/

Grimslövs folkhögskola

Vår inriktning är Friskvård, Hälsa och Kultur i ett brett spännande perspektiv. Vi ger dig kunskap genom studier och upplevelser. Din personliga utveckling står i centrum, oavsett om du väljer oss för förberedelse inför vidare studier eller för att gå direkt ut i arbetslivet. Skolan är politiskt och religiöst obunden och har idag 150 studerande. Vårt internat ligger i en vacker, småländsk kulturbygd, cirka två mil från universitetsstaden Växjö. Tillsammans med våra verkstäder och funktionella idrottsanläggningar, ger detta dig en härlig, utvecklande och rolig tid på skolan. Vi ses!

Läs mer om skolan

Postadress:
Grimslövs folkhögskola
Huvudbyggnaden
342 55 Grimslöv

Telefon: 0470-76 37 00
E-post: fh-grimslov@kronoberg.se
Webbadress: https://www.grimslovsfolkhogskola.se/