Studio Live Produktion ljudtekniker - ljustekniker

Ansök nu

Studio Live Produktion ljudtekniker - ljustekniker

Markaryds folkhögskola

Ansök nu

En ettårig heltidsutbildning för dig som vill lära och fördjupa dig inom musikproduktion, inspelning, liveljud och scenljus.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 30 april 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Intervju och antagningsprov, 23-24 maj 2022

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2022 - 9 jun 2023

Plats för kursen: Bjärnum

Kontakt:
Jörgen Stridh

Telefon: 0451-216 28
E-post:
jorgen.stridh@musikteaterskolan.se


OBS!
Ansök senast
30 april 2022

Utbildningen Studio Live Produktion har funnits i Markarydsfolkhögskolas kursutbud sedan 2003 och varit en språngbräda för många studenter att gå vidare till högre studier eller en yrkeskarriär inom musikproduktion, inspelning, liveljud och scenljus.

Utbildningen drivs av Markarydsfolkhögskola. Kursen Studio Live Produktion har sina egna förstklassiga lokaler på Musikteaterskolans i Bjärnum.

Kursen varvar teoretiska studier med praktiska projekt och studiebesök.

Genomförande och mål

Att kunna hantera och leda en inspelningssituation, välja rätt utrustning för att kunna nå sina egna eller sina kunders krav på kvalitet. 

Kursen lägger stor vikt på hur utrustningen fungerar så den aldrig blir ett hinder under ditt eget musikskapande eller under inspelnings- och mixsituationer.

​Att kunna rigga en livekonsert, välja rätt utrustning och placering på den för att nå publiken med så jämn frekvensgång och volym som möjligt samt kunna möta artisterna önskemål och krav.

Vi har lyxen med att både ha Musikteaterskolans och Show och Musikals elever i Markarydsfolkhögskolas kursutbud, det betyder att vi har högklassiga föreställningar att både ljud och ljussätta, dessutom ansvarar vi för tekniken när det spelas föreställningar.

Lokaler

Lokalerna består av en professionell studio med väl tilltagna mått, akustikbehandlad och utrustning i absoluta toppskiktet.

Tre mindre studios med möjlighet att spela in max 16 kanaler åtgången och en datasal med arbetsstationer och enklare ljudkort. 

På live sidan har vi en fullt utrustad scen med professionell utrustning.

Varje student får tillgång till en stationär arbetsstation (Mac) med ljudkort, hörlurar/högtalare, Pro Tools, Logic och ordentligt med plugg-in för att kunna genomföra sina studier. Man kan även utnyttja skolans arbetsstationer och mindre studios kvällstid och helger.

Exempel ur kursinnehållet

Pro tools, Logic, mikrofoner, mixerbord, effecter, mm

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Har man ambitionen att studera vidare på högskola är man väldigt bra rustad för vilken utrustning det finns och hur den fungerar. Utbildningens mål är att ge dig en så heltäckande och mångsidig kunskap, om studioinspelning, musikskapande, liveljud och scenljus som möjligt.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.studioliveproduktion.se/