Musiklinje - Jazz, Klassisk, Sång/Piano med genrebredd, Komposition, Rytmik

Ansökan stängd
Skola:
S:t Sigfrids folkhögskola
Plats:
Växjö - Kronobergs län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: I nuläget planerar vi antagning på plats på skolan under vecka 14 2022. Mer info kommer här och på sigfrid.se i början av 2022.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 8 jun 2022

Kontakt: Sara Wåhlin

E-post:
musiklinjen@sigfrid.se

Musikhögskoleförberedande musikutbildning för dig med höga ambitioner. Inriktningar: jazz, klassiskt, sång/piano med genrebredd, rytmik, komposition.

 

En utbildning - fem inriktningar

Musikutbildningen på S:t Sigfrids folkhögskola ger en god grund inför ett yrke som musiker, musiklärare eller andra musikrelaterade yrken. Den är också förberedande för musikhögskolan. Gemensamt för alla inriktningar är att vi har en rik konsertverksamhet. Som student finns du med på jazzklubbarna, konsertföreningen och på lunchkonserter i Domkyrkan. VI är även ute och gör turnéspelningar runtom i landet. Genom det unika internatboendet så har du alltid kompisar att spela med.

Jazz

Som studerande på jazzinriktningen får du fördjupa dina kunskaper i jazz- och improvisationsmusik på ditt instrument. Stor vikt läggs på ensemblespel där du får öva samspel, improvisation, sväng och gehörsspel. Alla jazzstuderande har även improvisationslektioner i grupp, vilket gör att du har sex ensemblelektioner i veckan förutom individuell undervisning. Förutom musiklinjens egna konserter görs även kontinuerliga konserter på jazzklubbarna i Växjö och Alvesta.

Klassisk inriktning

För dig som studerar på den klassiska inriktningen ges stora möjligheter att utvecklas som solist och kammarmusiker i olika sammanhang. Du får som student utveckla dina musikaliska färdigheter på ditt instrument så långt som möjligt. Du får även möjlighet att spela med ackompanjatör/instuderare inför viktiga projekt, konserter och antagningsprov.

Sång/Piano med genrebredd

Som sångstuderande med denna inriktning får du möjlighet att utvecklas inom flera olika genrer, individuellt och i grupp. Under läsåret kommer det att finnas fyra block som genomsyrar både solosången och vokalgruppen. Varje block avslutas med en konsert.

Som pianostuderande med denna inriktning får du möjlighet att utvecklas inom flera olika genrer, individuellt och som ackompanjatör i olika sammanhang.Under läsåret kommer det att finnas många tillfällen till ackompanjemang till både sång och olika instrument.

Rytmik

På ett koreografiskt sätt får du som rytmikstudent uttrycka musiken i rörelse. Du får praktisera dina idéer i en större grupp eller individuellt, mot jazz- eller kammarmusikensembler, körer och solister . I samarbete med musiker på musiklinjen får du även möjlighet att skapa föreställningar som framförs på olika scener i Växjö. Du får även lektioner på ditt klingade instrument.

Komposition

Som kompositionsstuderande har du en viktig roll i musiklinjens arbete. Egna kompositioner, arrangemang, bearbetningar - musiklinjen behöver regelbundet musik till en uppsjö av olika typer av konserter. Du rör dig både inom den klassiska världen och jazzgenren.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://sigfrid.se/utbildningar-kurser/musikutbildning-folkhogskola/

Vi firade varje person som blev antagen till musikhögskolan, även om vi var konkurrenter

David Borgemo är konsertgitarrist och framgångsrik kompositör av gitarrmusik. Hans verk har fått internationell uppmärksamhet. Men han har fortfarande fina minnen från sin tid på musiklinjen på Oskarshamns folkhögskola.

Läs hela artikeln

S:t Sigfrids folkhögskola

Skolan har som mål att ge bildning och utbildning utifrån en helhetssyn på människan och skapelsen.  Genom det pågående samtalet får du många tillfällen att lära känna nya människor och upptäcka nya sidor hos dig själv. Det finns många möjligheter till idrotts- och kulturaktiviteter. Skolan har plats för 180 studerande och ligger 8 km från Växjö centrum. 

Läs mer om skolan

Postadress:
S:t Sigfrids folkhögskola
S:t Sigfrids folkhögskola, Kronoberg
352 63 Växjö

Telefon: 0470-72 40 82
E-post: skolexp@sigfrid.se
Webbadress: https://sigfrid.se/