Sunderby folkhögskola

Kom och skapa din egen framtid – här är du en del i ett större sammanhang och ditt bidrag är viktigt!

Sunderby folkhögskola

Hej!

Vad roligt att du vill veta mer om oss på Sunderby folkhögskola.

Gemensamt för alla som går hos oss är att de har gjort ett eget val att studera. Frivillighet är något som vi vet är väldigt viktig, för att hitta sin egen relation till studier och lärande.

Folkhögskolestudier handlar om mycket mer än de faktiska studierna. Folkbildningens pedagogik handlar om att anpassa kurser efter deltagarnas förutsättningar och behov. Det betyder att folkbildningens deltagare har stort inflytande över vad och hur de ska lära sig.

Vi tror att det fria samtalet och skapande arbetsformer ger de bästa förutsättningar för kreativitet och utveckling. Gemenskapen och samtalen gör att du lär dig på ett personligt plan, inte bara för att klara kursen. Det ger dig en chans att påverka ditt liv, kanske i en ny inriktning?

Jag hoppas att vi ses på Sunderby folkhögskola, en plats där du kan skapa din egen framtid – här är du en del i ett större sammanhang och ditt bidrag är viktigt!

Madelene Hansson
Rektor/VD

Varmt välkommen till Sunderby folkhögskola
En plats med kunskap och människan i fokus

 

Sunderby folkhögskola

Sunderby folkhögskola är en plats för alla slags möten med utbildning, restaurang, hotell, konferens och galleri i anrika miljöer. Deltagare har rabatterat pris på lunch i restaurangen samt rabatterat pris på övernattning på vårt hotell, för t.ex. träffar på plats eller besök.

Vår folkhögskola ligger i Södra Sunderbyn i Luleå kommun, Norrbottens län. Snörika vintrar och midnattssol på sommaren - en fantastsik plats att bo och studera på. Lokalbussen stannar i närheten av vår folkhögskola för er som bor en bit bort.

Våra kurser
Vi har kurser i konst, spel, studiehandledning, arbetsmiljö, gymnasieämnen, inredning, hundskötare... och mycket mer!

Det finns både korta och långa kurser, på plats och på distans. Alla kurser finns inte på sidan Folkhogskola.nu men du hittar hela utbudet av kurser (korta och långa) på vår hemsida sunderbyfolkhogskola.se 
Korta kurser publiceras fortlöpande under hela året.

Asylsökande
Vi har möjlighet att anta asylsökande till våra kurser och du kan söka till alla kurser/utbildningar i vårt utbud.

Behöver du läsa in gymnasiet eller grundskola och träna mer på det svenska språket kan vi rekommendera kursen Allmänförberedande kurs.
Ansökan lämnas in via sidan Schoolsoft, se länk till ansökan på vardera kurssida. Om du behöver hjälp att ansökan eller har frågor kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledare.

Studie- och yrkesvägledare
Har du frågor om våra kurser eller din ansökan? Vill du komma på ett studiebesök? Kontakta våra studie- och yrkesvägledare via e-post, telefon eller chatta via Facebook.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

De flesta lokalerna är anpassade för personer med olika funktionsnedsättning, hörselslingor finns i aulan samt i en del klassrum.

Hitta hit

Postadress:
Sunderby folkhögskola
Kråkbergsvägen 7
954 42 Luleå

Besöksadress:
Kråkbergsvägen 7, 954 42 Södra Sunderbyn i Luleå kommun

Telefon: 0920-26 66 00

E-post:
info@sunderbyfolkhogskola.se

Webbadress:
www.sunderbyfolkhogskola.se

Huvudman:
ABF-distriktet, Unga Örnar-distriktet och LO-distriktet i Norrbotten.
http://www.sunderbyfolkhogskola.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Andra utbildningar på skolan: