Allmän kurs grund – svenska som andraspråk

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Karlskoga folkhögskola
Plats:
Karlskoga - Örebro län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
12 juni 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Betyg i D-kursen eller snart klar med D-kursen på SFI.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: 1800kr/termin för eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial med mera. Omkostnader för eventuell studieresa tillkommer.

Kontakt: Therese Wallström

Telefon: 070-343 50 22

E-post:
therese.wallstrom@karlskogafhs.se

Behöver du blir klar med grundskolan? Är du klar med SFI D, eller nästan? Då är du välkommen att söka Allmän kurs, grund.

I kursen läser vi olika ämnen och provar också på tematiska studier, vilket betyder att vi har samma tema i flera ämnen under perioder. Du behöver ha en bärbar dator under studietiden.

Kursen har fokus på svenska som andraspråk: läs- och hörförståelse, skrivträning, grammatik och uttal. Du läser också matematik, samhällskunskap och engelska eller ett annat ämne.

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara väl förberedd för livet efter folkhögskolan – att vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Därför förekommer även en del gemensamma aktiviteter som gästföreläsningar, temadagar med mera. Skapande verkstad, där man kan välja mellan många olika praktiska aktiviteter, ingår också i kursen för alla studerande.

Har du behov av extra stöttning i studierna kan vi erbjuda det. Skriv i så fall i din ansökan att du behöver detta.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du har utvecklat dina kunskaper i svenska språket och du har lärt dig mer om det svenska samhället. Du har fått kunskap om studieteknik och om tematiskt arbete, och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har också fått med dig datorkunskap, matematik och engelska. Beroende på hur långt du kommer i dina studier kan du få behörighet på grundskolenivå i svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap eller ett annat ämne.

Karlskoga folkhögskola

Karlskoga folkhögskola har en spännande mix av kurser som tillsammans skapar en kreativ studiemiljö för vuxna. Vi börjar där du är och bygger på dina förutsättningar och lust att lära. Vi är en interkulturell mötesplats där trygghet och tolerans är ledord, och där människan är i centrum. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Karlskoga folkhögskola
Rektor Lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Telefon: 0586-646 00
E-post: info@karlskogafhs.se
Webbadress: http://www.karlskogafolkhogskola.se/