Liljeholmens folkhögskola

Liljeholmen finns i Rimforsa och Linköping.

I Rimforsa ligger skolan i en fantastisk miljö vid sjön Åsunden. Här finns internat och matsal med bra mat. Vi väljer rättvisemärkta, kravodlade, närproducerade och miljömärkta produkter i vår verksamhet. Här finns också gymnastiksal och aula. Kulturaktiviteter är självklara inslag i skolans vardag. 

Kommunikationerna till Linköping är goda. Kurserna har betoning på estetiska ämnen - såsom musik och konst - samt tro och liv. På Liljeholmen har vi en alkohol- och drogfri miljö. Skolan har en kristen grundsyn där alla är välkomna oavsett tro eller identitet.

Liljeholmens folkhögskola

Kolla in skolans recensioner via School Parrot


VAR LIGGER LILJEHOLMEN? 
Skolan ligger i vacker omgivning vid sjön Åsunden i Rimforsa, ca 4 mil söder om Linköping vid väg 34 mot Vimmerby. Hit finns goda förbindelser med buss och tåg från Linköping och mot Kalmar. Rimforsa har affär, bank, café, pizzeria, postservice samt några andra butiker. Det tar ca 20 min att promenera från Resecentrum till skolan. 

Hitta till Liljeholmen RIMFORSA på detaljerad karta

Gå till Liljeholmens filial Skäggetorp i LINKÖPING 

VAD FINNS DET ATT GÖRA PÅ FRITIDEN? 
På skolan finns bibliotek med datorer, tidningar och tidskrifter. I idrottshallen spelas innebandy, basket, badminton, volleyboll. Man kan hyra kanot eller låna roddbåt. Det finns möjlighet att vara med i samtalsgrupper och bönegrupper. Varannan vecka är det nattvardsfirande och varannan vecka är det Lillördag med olika inslag.

MÅSTE MAN VARA KRISTEN FÖR ATT GÅ PÅ LILJEHOLMEN? 
Liljeholmen beskrivs ofta av deltagarna som en skola med högt i tak. Skolan präglas av en kristen grundsyn då vi har Evangeliska Frikyrkan som huvudman, men alla är välkomna oavsett tro och många delatagare kallar sig inte för kristna. Allt av kristna aktiviteter är frivilliga för den som vill. 

KOSTAR DET ATT GÅ PÅ SKOLAN? 
Undervisningen är kostnadsfri. Det som kostar är att äta och att bo hos oss. Kostnader för material och kurslitteratur kan även förekomma. 

MÅSTE JAG BO PÅ SKOLAN? 
Du kan välja mellan att bo internatet eller bo hemma. På skolan finns olika typer av rum att välja mellan. Du kan även välja mellan enkelrum eller dubbelrum.

LAGAR NI EGEN MAT? 
I köket på Liljeholmen serverar vi hemlagad husmanskost. Vi har som målsättning att driva vår verksamhet utifrån ett miljö- och rättvisetänkande. Råvarorna vi arbetar med i köket är ekologiska, kravmärkta och närodlade i mån av tillgång. Brödet bakar vi själva och använder kravmärkt mjöl som bas.  Vi serverar Rättvisemärkt te och kaffe.

HAR NI NÅGON POLICY KRING DROGER? 
Liljeholmen är en alkohol- och drogfri miljö, med en tydlig drogpolicy med syfte att ingripa vid använding av alla sorts droger  inklusive alkohol. Grundhållningen är att det skall vara svårt att använda droger och lätt att få stöd att låta bli.

VAD ÄR LILJEHOLMEN LINKÖPING?
Skolan har en filial Linköping där man också kan läsa Allmän kurs eller Vårdskursen. Här finns ej möjlighet till internatboende som i Rimforsa. Lokalerna ligger i Skäggetorp centrum. 

Hitta till Liljeholmens filial i Skäggetorp 

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Skolbyggnaden och de flesta elevhemmen är tillgängliga för rörelsehindrade.

Hitta hit

Postadress:
Liljeholmens folkhögskola
Liljeholmsvägen 8
590 43 Rimforsa

Telefon: 0494-797 00
Fax: 0494-206 31

E-post:
info@liljeholmen.nu

Webbadress:
www.liljeholmen.nu

Huvudman:
Evangeliska Frikyrkan, EFK
http://www.efk.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 84 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)

Nyheter från Liljeholmens folkhögskola