Liljeholmens folkhögskola

Liljeholmen ligger naturskönt vid sjön Åsunden. Skolan präglas av en kristen grundsyn där självklart alla är välkomna. Vi har internat med matsal, gymnastiksal och aula. Kommunikationerna till Linköping är goda. Kurserna har betoning på estetiska ämnen - såsom musik och konst - samt tro och liv. På Liljeholmen har vi en drogfri miljö. Vi väljer rättvisemärkta, kravodlade, närproducerade och miljömärkta produkter i vår verksamhet. Kulturaktiviteter är självklara inslag i skolans vardag. Skolbyggnaderna och de flesta elevhemmen är tillgängliga för rörelsehindrade.

Liljeholmens folkhögskola

VAR LIGGER LILJEHOLMEN?
Skolan ligger i vacker omgivning vid sjön Åsunden i Rimforsa, ca 4 mil söder om Linköping vid väg 34 mot Vimmerby. Hit finns goda förbindelser med buss och tåg till Linköping och mot Kalmar. Rimforsa har affär, bank, café, pizzeria, postservice samt några andra butiker. Det tar ca 20 min promenad från resestation till skolan.

Hitta till Liljeholmen RiMFORSA på detaljerad karta.

VAD FINNS DET ATT GÖRA PÅ FRITIDEN?
På skolan finns bibliotek med datorer, tidningar och tidskrifter. I idrottshallen spelas innebandy, basket, badminton, volleyboll. Man kan hyra kanot eller låna roddbåt eller cykel. Det finns möjlighet att vara med i samtalsgrupper och bönegrupper. Varannan vecka är det nattvardsfirande och varannan vecka är det Lillördag med olika inslag.

MÅSTE MAN VARA KRISTEN FÖR ATT GÅ PÅ LILJEHOLMEN?
Liljeholmen präglas av en kristen grundsyn där alla är välkomna, oavsett vilken tro eller livssyn man har eller om man inte alls är troende.

KOSTAR DET ATT GÅ PÅ SKOLAN?
Undervisningen är kostnadsfri. Det som kostar är att äta och att bo hos oss. Kostnader för material och kurslitteratur kan även förekomma.

MÅSTE JAG BO PÅ SKOLAN?
Du kan välja mellan att bo internatet eller bo hemma. På skolan finns olika typer av rum att välja mellan. Du kan även välja mellan enkelrum eller dubbelrum.

LAGAR NI EGEN MAT?
I köket på Liljeholmen serverar vi hemlagad husmanskost. Vi har som målsättning att driva vår verksamhet utifrån ett miljö- och rättvisetänkande. Råvarorna vi arbetar med i köket är ekologiska, kravmärkta och närodlade i mån av tillgång. Under 2016 uppgick dessa till ca 50% av totala inköpen. Brödet bakar vi själva och använder kravmärkt mjöl som bas.  Vi serverar Rättvisemärkt te och kaffe.

HAR NI NÅGON POLICY KRING DROGER?
Liljeholmen är en alkohol- och drogfri miljö, med en tydlig drogpolicy med syfte att förebygga, upptäcka och ingripa mot användning av alla slags droger inklusive alkohol. Grundhållningen är att det skall vara svårt att använda droger och lätt att få stöd att låta bli.

VAD ÄR LILJEHOLMEN SKÄGGETORP?
Skolan har även en filial Linköping där man också kan läsa Allmän kurs eller Allmän Grundkurs. Här finns ej möjlighet till internatboende som i Rimforsa. Lokalerna ligger i skäggetorp centrum.

Hitta till Liljeholmens filial i Skäggetorp

Skolbyggnaden och de flesta elevhemmen är tillgängliga för rörelsehindrade.

590 43 Rimforsa

info@liljeholmen.nu

www.liljeholmen.nu

Huvudman:
Evangeliska Frikyrkan, EFK

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 84 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)