Allmän kurs - Tema Takt

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Marieborgs folkhögskola
Plats:
Norrköping - Östergötlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri men skolan tar ut en serviceavgift för försäkringar och allmän service. Avgiften är 1000 kronor per termin för heltidsstudier och 500 kronor per termin för halvtidsstudier.

Kontakt: Jenny Andersson

Telefon: 011-21 96 00

E-post:
info@marieborg.org

Du har en diagnos inom NPF-spektrat och vill läsa in hela eller delar av gymnasiebehörigheten.

Utförande och innehåll

Allmän kurs på gymnasienivå. Du studerar hur vårt samhälle fungerar, historiskt och i vår samtid.

Gymnasiestudier där du i mindre grupp har tillgång till förstärkt pedagogiskt stöd samt anpassad studietakt. Kursen är utformad efter folkbildningstanken med fokus på demokrati, hållbarhet, mångfald och kultur. Vi lägger även stor vikt vid den sociala och personliga utvecklingen. Kursen kan också fungera som en ingång till andra behörighetsgivande kurser på folkhögskolan.

Förutom att du läser specifika ämnen som matematik, naturkunskap, svenska och engelska så utgår vi ifrån olika teman. Ett tema inkluderar flera olika ämnesområden som exempelvis historia, samhällskunskap och religionskunskap.

Boende

Möjlighet till boende finns på skolans internat. Du erbjuds ett eget rum med dusch och toalett samt att ni delar kök tillsammans med andra som läser kursen. Det fins stödresurser för att hjälpa till med organisation av både kollektiva och individuella behov kopplat till boende, fritid och rutiner. Kvällar, nätter och helger finns ingen personal på plats och du förväntas kunna vara självständig. Under skoldagar ingår lunch i hyran och frukost finns som tillval.

Personal

Ämneslärare och handledare, både inom studier och boendeträning.

Plats

Marieborgs folkhögskola, Herrgården.

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Marieborgs folkhögskola

Marieborgs folkhögskola är en mötesplats för människor i alla åldrar och från många kulturer. Vi utgår från deltagarnas erfarenheter och ger utrymme för reflektion, inspiration och personlig utveckling. Marieborg har tre kursplatser: Herrgården, Fröbel och Hageby.

Läs mer om skolan

Postadress:
Marieborgs folkhögskola
Box 724
601 16 Norrköping

Besöksadress: Marieborgsvägen 15

Telefon: 011-21 96 00
E-post: info@marieborg.org
Webbadress: http://www.marieborg.org/