Musiklinjen - Musiken, Branschen och Du

Ansökan stängd
Skola:
Marieborgs folkhögskola
Plats:
Norrköping - Östergötlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se information "Antagningskrav" under "kursbeskrivning".

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 7 jun 2025

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri men skolan tar ut en serviceavgift för försäkringar och allmän service. Avgiften är 1000 kronor per termin för heltidsstudier och 500 kronor per termin för halvtidsstudier.

Kontakt: Per Korlsgård

Telefon: 011-219600

E-post:
per.kolsgard@marieborg.org

Välkommen att söka till en modern musikutbildning i musikstaden Norrköping! Här finns två olika musikprofiler: År 1 – Musikens Kreativa Verktyg och År 2 – Musiken, Branschen och Du

Nyfiken?

…då söker vi dig som gillar att att skapa musik, stå på scen och samarbeta i olika former. Oavsett om du gillar pop, metal eller reggae så vill vi nå dig som vill testa nya grepp och utveckla ditt konstnärskap. 

Båda inriktningarna vänder sig till dig som vill skaffa konstnärliga och praktiska verktyg för att arbeta med musik på varierande sätt. Här erbjuds du ämnen såsom Ensemblespel, Songwriting och Musikproduktion samtidigt som du i bransch-ämnena får förståelse för musikbranschens olika delar. År 1 handlar om att bredda ditt musikaliska kunnande medan du under År 2 arbetar mer målmedvetet med just ditt musicerande.

Utbildningen är placerad på Marieborgs Herrgård med tio minuters cykelavstånd till Norrköping City. Här finns möjlighet till internatboende i Herrgårdens vackra omgivning.

Kursinnehåll År 2

”Musiken, Branschen och Du” är ett påbyggnadsår från Marieborgs musiklinje År 1 som heter ”Musikens kreativa verktyg”. I År 2 får du möjligheten att utveckla och fördjupa ditt egna skapande med kunskaper från År 1 men du kan också söka direkt till denna klass. 

Överlag är det din musik som är i fokus och det handlar också om att driva projekt, både enskilt och i grupp. Ett exempel: gästande musiker spelar in till en egenskriven låt (tidigare år stråkkvartett och blåsmusiker). Du komponerar, skriver noterna, leder inspelnings-arbetet, mixar och masterar. 

Ett annat exempel är att du under stor del av våren driver ditt projekt. Med lärarhandledning har du då möjlighet att välja vad du ska fokusera på såsom en branschrelaterad praktikplats, satsa på ditt band eller spela in musikvideo.   

 

Ämnen År 2

Ensemble, songwriting, musikproduktion, arrangering, fördjupning, kör, bransch/event, musikhistoria, höstprojekt och vårprojekt.

 

Lokaler

– Rephus med fyra fullt utrustade replokaler

– Musik-datasal med 10 st arbetsstationer med ljudkort och midiklaviatur

– 2 st projektrum med dator, ljudkort, mikrofon, och studiomonitorer

– 1 st mindre studio med möjlighet att spela in 16 kanaler samtidigt 

– Klassrum

Antagningskrav

Skicka in en ansökan där du berättar om dig själv och varför du söker. Du behöver ange referenser. Skriv vad du tänker framföra i ansökan och om du vill ha hjälp med komp. Har du redan inspelad musik i video eller mp3-form så länka gärna i ansökan. Därefter kan du komma att kallas till intervju.

Intervju

Du blir intervjuad av musiklärare och deltagare som går musikutbildningen. Deltagare kommer också visa dig runt på skolområdet. I samband med intervjun förekommer ett uppspel där vi önskar att du spelar eller sjunger något som beskriver din musiksmak eller vem du är (det behöver inte vara något egenskrivet). I denna utbildning bör du ha goda förkunskaper på minst ett instrument/sång/dator. 

Söker du direkt till År 2, ”Musiken Branschen och du” så krävs likvärdiga förkunskaper som det vi gått igenom under första året så då tillkommer ett prov på plats.

 "Ansökan stängd"

Ekonomi

"Undervisningen är kostnadsfri men skolan tar ut en serviceavgift för försäkringar och allmän service. Avgiften är 1000 kronor per termin för heltidsstudier och 500 kronor per termin för halvtidsstudier.” 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.marieborg.org/kurser/musik/

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.marieborg.org/kurser/musik/

Vi firade varje person som blev antagen till musikhögskolan, även om vi var konkurrenter

David Borgemo är konsertgitarrist och framgångsrik kompositör av gitarrmusik. Hans verk har fått internationell uppmärksamhet. Men han har fortfarande fina minnen från sin tid på musiklinjen på Oskarshamns folkhögskola.

Läs hela artikeln

Marieborgs folkhögskola

Marieborgs folkhögskola är en mötesplats för människor i alla åldrar och från många kulturer. Vi utgår från deltagarnas erfarenheter och ger utrymme för reflektion, inspiration och personlig utveckling. Marieborg har tre kursplatser: Herrgården, Fröbel och Hageby.

Läs mer om skolan

Postadress:
Marieborgs folkhögskola
Box 724
601 16 Norrköping

Besöksadress: Marieborgsvägen 15

Telefon: 011-21 96 00
E-post: info@marieborg.org
Webbadress: http://www.marieborg.org/