Sommarkurs för vuxna med intellektuell funktionsnedsättning

Sommar/helg/veckokurs Glimåkra folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  12 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs
Har du gått särskola eller liknande och vill öka ditt självförtroende? På kursen träffar du nya kompisar, provar nya saker, har roligt och åker på studiebesök och utfärder.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 11 jul 2022 - 22 jul 2022

Kontakt: Anna Björk

Telefon: 044-448 00

E-post:
anna.bjork@glimnet.se

På vår sommarkurs får du träffa nya kompisar, pröva nya saker, ha roligt och lära dig om olika ämnen! Du stärker ditt självförtroende genom att vara aktiv tillsammans med andra och tränar din förmåga att bli självständig.

Temat Skapande innebär att du får vara kreativ och prova olika saker. Drama, musik, bild och matlagning är några exempel på detta, men vi har även ämnen som vardagskunskap, bad och idrott på schemat!

På kvällarna grillar vi korv, ser på film, har tävlingar och lekar, går promenader etc. På helgen ordnar vi ett festligt program med dans tillsammans.

Under kursen bor du i enkelrum på skolans internat och lärare och assistenter erbjuder dig stöd på lektioner och fritid.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://glimnet.se/pages/sommarkursen

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och skrivande. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Ca 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: http://glimnet.se/