Konstskolan Munka - Konst 1

Profilkurs Munka folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Grundutbildning i fri konst som betonar självständigt arbete och ger en introduktion till olika konstnärliga uttryck. Arbetssättet är tematiskt och ämnesundervisning varvas med projekt.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Arbetsprover

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 4 jun 2024

Kostnader: www.munkafolkhogskola.se

Kontakt: Linjeledare Maria Werger

Telefon: 0431-43 20 10 072-5609219

E-post:
maria.werger@munkafolkhogskola.se

Konstskolan Munka är en grundutbildning i fri konst för dig som vill dyka djupare ner i ditt personliga bilduttryck och att utveckla din förmåga att arbeta självständigt.

Du kommer att träna din iakttagelseförmåga, få möjlighet att pröva dina idéer och att lära dig olika konstnärliga tekniker.

Kroki och teckning är basen för vårt arbete och syftar till att skärpa din förmåga att se, uppfatta och tolka verkligheten. Du får introduktion till konstnärliga tekniker och arbetsätt, måleri, foto, keramik och skulptur är huvudämnen. Tyngdpunkten i ämnesundervisningen ligger på uttryck och innehåll mer än på teknik och färdighet. Undervisningen i konsthistoria är bred och upplagd utifrån ett kulturhistoriskt och konstteoretiskt perspektiv. I kursen ingår flera obligatoriska studieresor som en del av undervisningen.

Studierna bedrivs på heltid. Undervisningen är lärarledd ca 20 timmar i veckan och därutöver förutsätts det att du arbetar självständigt med uppgifter och egna studier i minst samma omfattning. Alla verkstäder och ateljéer är tillgängliga även under kvällstid och helger.
Läsåret är organiserat i ämnes och temainriktade perioder. Undervisningen omfattar olika konstnärliga material och tekniker för att ge dig en bred bas och en chans att pröva ditt uttryck i olika ämnen. Vi prioriterar ett gränsöverskridande arbetssätt.

Välutrustade ateljéer och verkstäder. Lärarna är aktiva konstnärer. Inga speciella förkunskaper.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Det är en grundutbildning i fri konst för dig som vill dyka djupare ner i ditt personliga bilduttryck och utveckla din förmåga att arbeta självständigt. Utbildningen är mycket lämplig som förberedelse för högskolestudier inom konst, design, konsthantverk och arkitektur samt för studier till bildlärare och scenograf.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.munkafolkhogskola.se/konstskolan-munka/

Munka folkhögskola

Anrika Munka folkhögskola ligger i Munka Ljungby, 8 kilometer öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg. Vår vision: folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans, präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10
E-post: exp@munkafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.munkafolkhogskola.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln