Konstskolan Munka - Konst 2

Profilkurs Munka folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Kursen är lämplig som förberedelse för högskolestudier inom konst, design, konsthantverk och arkitektur samt för studier till bildlärare och scenograf. Möjlighet att söka direkt till Konst 2.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ett år grundläggande konstutbildning motsvarande Konst 1. Arbetsprover

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 4 jun 2024

Kostnader: www.munkafolkhogskola.se

Kontakt: Linjeledare Maria Werger

Telefon: 0431-43 20 10 072-5609219

E-post:
maria.werger@munkafolkhogskola.se

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Det är en grundutbildning i fri konst för dig som vill dyka djupare ner i ditt personliga bilduttryck och utveckla din förmåga att arbeta självständigt. Utbildningen är mycket lämplig som förberedelse för högskolestudier inom konst, fotografi, design, konsthantverk och arkitektur samt för studier till bildlärare och scenograf. Det är också en bra grund för egen konstnärlig verksamhet.

 

 

Konstskolan Munka - Konst 2 är främst riktad till dig som gått Konst 1 på Konstskolan Munka, Fotoskolan Munka eller annan jämförbar utbildning och vill satsa på en framtid inom konst, fotografi eller design.

 

 

Målet för Konst 2 är att du

– utvecklat kunskaper om processinriktat arbete och kreativ problemlösning.

– utvecklat din konstnärliga förmåga och genom materialkunskap och experiment fått en grund för självständigt konstnärligt arbete.

– erhållit kunskap om presentationsteknik, analys och tolkning av egna och andras konstnärliga arbeten.

– inneha kunskap om den konstnärliga processen; från skiss- och modellarbete till färdigt verk i olika material.

– erhållit kunskap om konstens betydelse i det samtida kulturlivet och i samhället i övrigt.

– att skapa förutsättningar för högre studier inom bland annat konst, fotografi, konsthantverk, design och arkitektur eller att utveckla kunskaper vars mål är att starta en egen verksamhet.

 

Undervisningen bygger på tematiska uppgifter och projekt som överskrider ämnesgränserna samt avgränsade kurser med gästlärare. Du får handledning individuellt och i grupp, och träning i att presentera ditt eget arbete. Frågeställningar om platsen/rummet och bilden betonas inom alla ämnen. 

Ateljéer och verkstäder är tillgängliga även under kvällstid och helger. Studierna bedrivs på heltid och undervisningen är lärarledd ca 20 timmar i veckan.

Skolan har ett elevgalleri där du får göra en egen utställning, och varje läsår avslutas med en gemensam examensutställning. Dina arbeten placeras i ett sammanhang utanför ateljésituationen genom regelbundna redovisningar i elevgalleriet.

Välutrustade ateljéer och verkstäder. Lärarna är aktiva konstnärer/fotografer.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Det är en grundutbildning i fri konst för dig som vill dyka djupare ner i ditt personliga bilduttryck och utveckla din förmåga att arbeta självständigt. Utbildningen är mycket lämplig som förberedelse för högskolestudier inom konst, design, konsthantverk och arkitektur samt för studier till bildlärare och scenograf. Det är också en bra grund för egen konstnärlig verksamhet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.munkafolkhogskola.se/konstskolan-munka/

Munka folkhögskola

Anrika Munka folkhögskola ligger i Munka Ljungby, 8 kilometer öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg. Vår vision: folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans, präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10
E-post: exp@munkafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.munkafolkhogskola.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln