Förberedelsekurs Certifierad Naturguide

Ansök nu

Förberedelsekurs Certifierad Naturguide

Österlens folkhögskola

Ansök nu

Den svenska naturen lockar allt fler besökare, både svenska och utländska. Därför behövs det fler professionella naturguider som arbetar med ett tydligt kvalitets-, hållbarhets- och säkerhetsperspektiv.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd:

Ansök senast: 13 februari 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Styrka minst två guidningar per år de senaste två åren genom intyg från uppdragsgivare. För att kunna delta i certifieringsprocessen krävs genomförd utbildning i Förstahjälpen med HLR (L-(C)ABCDE eller motsvarande), som ej är äldre än tre år.

Kostnader: Serviceavgift 600kr samt certifieringsavgift 3500kr (ordinarie pris 5000kr+moms). Certifieringsavgiften är giltig 12 månader efter kursavslut.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 1 mar 2022 - 10 maj 2022

Kontakt:
Petter Gustafsson, kursansvarig

Telefon: 070–216 47 67
E-post:
petter.gustafsson@osterlen.fhsk.se


OBS!
Ansök senast
13 februari 2022

Förberedelsekurs Certifierad naturguide är ett samarbete med Naturturismföretagen, som på uppdrag av FUN (Föreningen Nationell norm för utbildning av naturguider) certifierar naturguider. Under kursen lär du dig ett professionellt arbetssätt för att kunna leverera bra hållbara upplevelser för gästen. Målet med kursen är att du ska vara väl förberedd inför din certifiering som naturguide.

Certifieringen är en kvalitetssäkring av dig som naturguide. Uppdrags- och arbetsgivare får ett neutralt omdöme att använda vid rekrytering av guider. Samtidigt får du som guide ett yrkesbevis som är personligt. Dessutom får gästen får en kvalitetsmärkning som borgar för en säker, trygg och inspirerande upplevelse.

Här kan du läsa mer om certifieringen: https://certifieradnaturguide.se/

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Certifierad naturguide fyller ett behov för både gäst och företag/leverantör; att göra enklare val. Gästen väljer upplevelser som leds av certifierade guider. Företagen använder certifieringen som ett kriterium vid rekrytering av medarbetare. https://certifieradnaturguide.se/