Musik genom livet – musikkurs för 55+

Profilkurs Österlens folkhögskola
Ansökan stängd
  • Studietakt:
    Ej angivet
  • Längd:
  • Ansök senast:
    Ansökan är stängd
  • Kurstyp:
    Profilkurs

Musik genom livet riktar sig till dig som är musikintresserad och har fyllt 55 år.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: se kursens hemsida

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2023 - 20 dec 2023

Kostnader: se kursens hemsida

Kontakt: Fredrik Almcrantz

Telefon: 0417-280 00

E-post:
fredrik.almcrantz@osterlen.fhsk.se

I kursen får du träffa och spela musik tillsammans med andra, lära dig mer om musik och utveckla din förmåga att spela ett instrument eller att sjunga.

Kursen ger dig som spelat och sjungit tidigare möjlighet att återuppta ditt musicerande, det är aldrig för sent att lära sig nya saker. Det krävs inga direkta musikaliska förkunskaper för att gå kursen. Vi ser dock att gärna att du har ett stort musikintresse och är villig att lägga en hel del tid på egen övning hemma.

Varje vecka spelar vi tillsammans i grupper ihopsatta utifrån deltagarnas instrumentval med fokus på samspel och kommunikation. Du som deltagare har ett 90 minuter långt kurstillfälle per vecka, antingen på onsdagar eller fredagar.

Materialet vi arbetar med är varierat, hämtat från olika musikgenrer och väljs av kursdeltagare och ledare tillsammans.

 

LÄRARE

Fredrik Almcrantz är basist och en mångsidig musiker som gärna rör sig mellan olika musikgenrer. 2016 tog han sin examen från gymnasielärarutbildningen på Musikhögskolan i Malmö. Sina lediga dagar spenderar han tillsammans med Ylva i en gammal skånelänga strax utanför Sjöbo. Han spelar och skriver musik i det Malmöbaserade bandet Sista Bossen.

Ylva Almcrantz är musiker, kompositör och musiklärare. Hon har studerat på flera av Sveriges förnämsta folkhögskolor och har en musiklärarexamen från Musikhögskolan i Malmö. Där lärde Ylva känna Fredrik och tillsammans spånade de på hur det skulle vara att starta en skola för femtiofemplussare. Ylva spelar och skriver musik i det albumaktuella bandet Dearest Sister.

Kurstid

Onsdagar och fredagar 2023-08-17 – 2023-12-20
En träff varar cirka 90 minuter.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.osterlen.fhsk.se/kurser/musik-genom-livet/

Fler kurser inom: Musik Improvisation Nybörjare

Österlens folkhögskola

För många betyder ett år på folkhögskolan mer än bara ett års studier. Här får du tillfälle att studera de ämnen som intresserar dig mest och lära känna nya människor med vitt skilda erfarenheter. Varje år tar vi emot ca 200 studerande som studerar allt från internationella områden till konst, musik, skrivande, Svenska som andra språk och kärnämnen. Skolan är religiöst och politiskt obunden och tillgänglig för rörelsehindrade.

Läs mer om skolan

Postadress:
Österlens folkhögskola
Box 13
273 21 Tomelilla

Besöksadress: Malmövägen 41

Telefon: 0417-280 00
E-post: kansli@osterlen.fhsk.se
Webbadress: http://www.osterlen.fhsk.se/

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln