• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vill du ta ditt spelintresse till en ny nivå? Har du en fascination för 3d-grafik? Vill du pröva på spelprogrammering eller rentav utveckla ett eget spel?

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Se kursens hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023

Kostnader: Se kursens hemsida.

Kontakt: Teddy Ameen

Telefon: 0417-28013

E-post:
teddy.ameen@osterlen.fhsk.se

Ljusa framtidsutsikter

Spelbranschen är mycket starkt växande, framförallt i Skåne. Samtidigt blir gapet mellan antal anställda och antalet utbildade större och större. Det har Dataspelsbranschen slagit fast. År 2030 behövs det 30.000 spelutvecklare i Sverige varav de flesta i Sydsverige.
Svenskutvecklade dataspel står för 4,1% av den svenska tjänsteexporten enligt senaste spelutvecklarindex. En omättlig bransch just nu.

Vi strävar alltid efter att våra deltagare når sin maximala personliga utvecklingspotential och att generellt höja bildningsnivån. Lärande tillsammans, nyfikenhet och självkänsla är viktiga ledord som genomsyrar utbildningen. Vi utforskar spel visualisering och spelutveckling tillsammans. Samtidigt är undervisningen till stor del individanpassad, vilket betyder att kurserna kan formas efter deltagarens behov och förutsättningar.

Att bo och verka på skolan

Gammalt och nytt möts. I våra anrika lokaler på Österlens folkhögskola erbjuder vi den nya kursen Game creator år 1. Kursen sträcker sig över ett läsår och det finns bra möjligheter till boende på internat. Kurslokalen är utrustad med nya datorer anpassade för spelutveckling. Du har tillgång till din dator och arbetsplats under hela kurstiden.


Läsåret är uppdelat i fyra delar

 • Kursen inleds med en kortare tillbakablick på spelbranschens 60-åriga historia. Vilka spelidéer har varit lyckosamma och nått legendariska höjder och vad har vi att se fram emot de närmaste åren?
 • Därefter fortsätter kursen med grundläggande 3d-modellering där Blender används. I kursens andra del går man direkt in på animation och riggning samt lite mer avancerade verktyg för att skapa karaktärer och miljöer.
 • Vid början av den tredje kursdelen finns ett vägskäl. Det går nu att fördjupa sig inom
  programmering för den som har spelutvecklingsintresse. Vi använder C# och spelmotorn Unity för att programmera och animera och börjar i 2d-grafik. Den som har ett större intresse av visualisering och 3d-grafik kan istället fördjupa sig inom detta i ett större “in house” projekt där du arbetar själv eller i grupp.
 • Den fjärde och sista delen av utbildningen ger också flera valmöjligheter. Det går att få praktisera på ett spelhus eller hos någon spelutvecklare. Här har vi många lokala kontakter och vi individanpassar praktiken så långt det går just för dig. För den som sitter på en egen spelidé eller har visioner om ett eget spel går det också att fokusera på detta. Detta gör du antingen själv eller tillsammans med andra. Vi erbjuder också som ett tredje alternativ att du fördjupar dig inom ett större visualiseringsprojekt.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.osterlen.fhsk.se/kurser/game-creator-ar-1/

Österlens folkhögskola

För många betyder ett år på folkhögskolan mer än bara ett års studier. Här får du tillfälle att studera de ämnen som intresserar dig mest och lära känna nya människor med vitt skilda erfarenheter. Varje år tar vi emot ca 200 studerande som studerar allt från internationella områden till konst, musik, skrivande, Svenska som andra språk och kärnämnen. Skolan är religiöst och politiskt obunden och tillgänglig för rörelsehindrade.

Läs mer om skolan

Postadress:
Österlens folkhögskola
Box 13
273 21 Tomelilla

Besöksadress: Malmövägen 41

Telefon: 0417-280 00
E-post: kansli@osterlen.fhsk.se
Webbadress: http://www.osterlen.fhsk.se/

Jag är en stor vinnarskalle

En skada satte stopp för Jessika Nurkkalas fotbollskarriär. Ganska snabbt efter det började hon bli mer och mer intresserad av esport. Att hennes storebror, som spelade dator- och tv-spel, vägrade låta henne spela gjorde henne inte mindre taggad på att börja.

Läs hela artikeln