Virtuell kompositör och ljuddesigner

Ansökan stängd
Skola:
Östra Grevie folkhögskola
Plats:
Vellinge - Skåne län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningen sker efter bedömning av arbetsprover.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2024 - 4 jun 2026

Kostnader: Terminskostnad: 700/termin Materialkostnad: 4000kr/termin

Kontakt: Samuel Törnqvist

Telefon: 0763448399

E-post:
samuel.tornqvist@ostragreviefolkhogskola.com

En utbildning som förbereder dig på vad som krävs för att arbeta med musik och ljud inom media. Du kommer få breda kunskaper i såväl komposition som ljud-design – med fokus på spel, film och tv.

Komponerar du musik till film, tv eller annan media tangerar vissa delar men du kommer även lära dig skillnaderna. Hur ska du tänka om du skriver musik till rörlig bild kontra ett interaktivt spel? Vad bör du tänka på när man skapar en ljudlogga? Hur skapar du effektiv trailermusik? Hur hittar du jobb? Behöver du starta eget företag? 

Allt detta och mycket annat kommer du att lära dig under utbildningen. Dessutom ges du möjlighet att ständigt utöka din portfolio som är direkt avgörande när du söker jobb. 

Du som söker kan skriva och producera musik, i vilken genre som helst, med datorns hjälp. Du är väl insatt i hur en DAW fungerar. Det står dig fritt att använda vilket program du vill – i skolans studio har vi dock bara Nuendo och Logic. Viss kunskap av musikteori samt notläsning är en fördel men inget krav.  

I regionen finns några av världens mest framgångsrika spelbolag och spelutbildningar. Vi har olika typer av samarbete med dessa. Dessutom produceras en hel del film, tv, reklam, teater och så vidare i regionen. Även där kommer ges möjligheter till samarbeten. Men framförallt vill vi öppna dina ögon – du kan nå ut mycket längre än så. Så som det ser ut idag är hela världen ditt arbetsfält.

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola i Vellinge kommun är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. 

Besök skolans hemsida

Läs mer om skolan

Postadress:
Östra Grevie folkhögskola
Gamla landsvägen 39, Östra Grevie
235 99 Vellinge

Telefon: 040-55 62 00
E-post: info@ostragreviefolkhogskola.com
Webbadress: http://www.ostragreviefolkhogskola.com/