Abstrakt och intuitivt måleri Kursen är fulltecknad. Är du intresserad av att stå på reservlista? Kontakta oss!

Ansökan stängd
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, mån kl 12.00 - fre kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 10 jul 2023 - 14 jul 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Hur vore det att få spendera en sommarvecka med kravlöst måleri och avkopplande meditation?

 

I kursen Abstrakt och Intuitivt måleri bjuds vi in i ett skapande som går bortom det synliga och in i oss själva. Vi lämnar den föreställande konsten och utforskar det abstrakta uttrycket med intuitionen som främsta verktyg. Under kursen kommer vi att varva mindfulness och introspektion med måleri. Vi kommer att inspireras av världen runt omkring oss men framförallt söka finna den plats i oss själva där kreativitet och skaparglädje bor. Hur fria kan vi vara i vårt skapande? Hur kan vi släppa taget om tanken på att det vi skapar “måste likna någonting”? Vad skulle du vilja uttrycka?

En vanlig dag ser ut så här: Efter frukosten startar vi upp med en stunds meditation som leder oss in på dagens tema. Detta tema fokuserar vi sedan på under dagen. Beroende på vilket tema vi har får vi en eller flera uppgifter att arbeta kring. Exempel på uppgifter kan vara att måla av ett stilleben så att det blir oigenkännligt, eller att måla till musik eller ett särskilt ord. Jag finns på plats för samtal och vägledning medan du målar. Även under fikapauserna finns det möjlighet att filosofera vidare med både mig och kurskamrater.

Under kursen kommenteras inga målningar. Ingenting är rätt eller fel, fint eller fult. Jag finns till hands för att guida dig genom målartekniska utmaningar men kommer inte att bedöma dig och dina verk. Mina främsta uppgifter som lärare är att förmedla kunskap om det abstrakta måleriet och att skapa en atmosfär för dig att landa och utvecklas i. Du får mycket tid och utrymme att måla och att genom målandet upptäcka din egen unika kreativitet.

Vem är denna kurs till för? Detta är en kurs för dig som längtar efter att måla och skapa på ett sätt som känns fritt och naturligt. Kursen är för dig som vill inspireras genom övningar som väcker drivkraften att skapa och öppnar upp för dina unika idéer. Det är inte en kurs för dig som vill prestera och måla så att det ska bli likt/rätt/som någon annan gör det. Vare sig du har målat mycket, en del eller ingenting alls är du varmt välkommen. Den måleriteknik vi går igenom är på grundnivå och är tillgänglig för alla, oavsett tidigare erfarenhet.


Kursledare Lovisa Limseth älskar allt som har med skapande att göra, i synnerhet när det kommer till att skapa möjligheter åt andra att komma igång och utvecklas kreativt - det må vara inom konst, teater, skrivande eller yoga. Efter år av studier och eget konstnärligt utövande inom måleri såväl som i teatervärlden är Lovisa idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa - på målarduken liksom i övriga livet.Hon rör mig mellan Skåne, Öland och Nya Zeeland och undervisar på Medborgarskolan och Vedic Arts center på södra Öland. Utöver konsten undervisar Lovisa även yoga och meditation. Konsten att måla blandas så med konsten av leva. Konsten att göra möter konsten att vara.
Läs mer om Lovisa här 
https://www.vedicart.com/lovisa-limseth 
https://infiniteyogamalmo.se

Material: 
Kursdeltagare tar själva med sitt material.
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

 

 

 

 

 

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/