Kreativt skapande med Fotografi och Photoshop Kursen är fulltecknad. Är du intresserad av att stå på reservlista? Kontakta oss!

Ansökan stängd
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhögskola.se

Photoshop är kanske det mest använda verktyget inom digital bildbehandling och kan förstärka bilder och lyfta dem till nästa nivå. Låt din kreativitet flöda och våga vara gränslös i ditt skapande!

I denna kurs kommer deltagarna att genomföra olika kreativa fotouppgifter för att sedan bearbeta bilderna i photoshop utifrån varje deltagares förutsättningar och önskemål.  

Vi går igenom de olika grundläggande verktygen som kurvor, nivåer, färgjusteringslager, skärpa och masker, och fördjupar oss därefter i bildmanipulation, fotomontage och retusch. Vi pratar om att anpassa bilder till tryck och webb, och tittar på de olika funktionerna i framkallningsprogrammet Camera Raw. 

Kursen vänder sig till både nybörjare som verksamma fotografer som vill fördjupa sina kunskaper i Photoshop. Deltagarna kommer att ges dagsuppgifter, och få handledning genom de olika momenten när det kommer till såväl fotografering som photoshoppande. Kursens huvudfokus ligger dock på efterarbetet av bilderna. Vi lär oss av varandra genom samtal och workshops, och använder oss av varandra som modeller för en del av momenten. 

Deltagarna måste ha tillgång till egen dator och kamera samt bildbehandlingsprogrammet Photoshop. Gratis “prova-på”-version finns att ladda ner på Adobe Creative Cloud, och är giltig i 7 dagar. Ritplatta rekommenderas för att underlätta arbetsflödet, men det går såklart bra utan också!

Kursledare Kiia Valavaara
Kiia Valavaara(f. 1987)  arbetar som frilansfotograf och retuschör med inriktning på mode, porträtt- och reklamfotografi. Hon har sin studio i Malmö, men har varit verksam såväl i Stockholm som Helsingfors och Melbourne.
Kiia utbildade sig på Gamleby Fotoskola 2013-2015, och hennes bilder har sedan dess synts i olika internationella magasin och utställningar. Som retuchör arbetar hon med både stora och små byråer och kampanjer. 

Kompositionen i bilderna är ofta enkel och stillsam, och inspiration hittar hon i den skandinaviska naturen och årstiderna. Kiia strävar efter mjukhet i ljuset oavsett om hon jobbar med blixtar eller det befintliga ljuset. 
Läs mer om Kiia: www.kiiavalavaara.se/about

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/