Serieteckning

Ansökan stängd
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jul 2023 - 21 jul 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 558910

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

I den här kursen kommer vi att lära oss grunderna och lite av finliret i den brokiga och livliga konstformen som är serieteckning.

Att berätta i bild har vi människor gjort nästan konstant genom historien, och trots att bildberättandet på många sätt ändrat sig genom historien vilar allt på en enkel och konkret grund som är lätt att lära men svår att bemästra.

I den här kursen lär vi oss att göra serier från grunden med enkla medel som papper, penna och tusch. Vi kommer gå igenom hur vi berättar i bild och det unika språk serier har idag, hur vi tecknar figurer och ger de liv, manus, storyboard, och provar på att teckna med tusch.

Du behöver inte ha några förkunskaper eller vana innan för att delta i kursen, men det är viktigt att du har en vilja och lust att rita och berätta.

Kursledare Kolbeinn Karlsson har arbetat med någon sorts blandning av bild och berättande så länge han kan minnas. Kolbeinn arbetar främst som konstnär och illustratör, men hans ingång är att på olika sätt närma sig vad det än är med en serietecknares blick, och se vad han kan åstadkomma med kombinationen av text och bild, oavsett om det är film, performancekonst eller traditionell bildkonst man gör.

2009 gav Kolbeinn ut boken Trollkungen, och har sedan dess medverkat i Galago, och många andra publikationer både i Sverige och utomlands. 

Se mer av Kolbeinn Karlsson https://www.instagram.com/kolbkarlsson/?hl=sv

Material: Du kommer behöva ha med dig eget ritmaterial. Kursledaren kommer också ha en del material till försäljning på plats. Materiallista mailas i samband med välkomstbrev efter anmälan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2023-Serieteckning

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/