Skapa en bild av tovad ull och fritt broderi

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 2 aug 2024

Kostnader: Från 5635:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 558910

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Du kommer att lära dig, att tova ull med vatten & såpa, få kunskap om grundläggande stygn för fritt broderi. Det blir en kreativ vecka med fokus på tid till fritt skapande. 

 

På denna kurs tar vi tovningen in i vår tid och kombinerar det med färgar och form. En vecka av kreativ skapande.
Vi börjar tovningsdelen med materialgenomgång, tar tovningen steg för steg och tovar prov, då du jobbar igenom de olika stegen och testar vad ullen kan. Sedan går vi igenom material och stygn inför broderiet. Vi kommer att testa olika stygn på den tovade provbiten.

Därefter kan du börja skapa en bild. Ta gärna med foto för inspiration, skriv gärna ut på papper. Du kan jobba abstrakt eller föreställande. Du kan också jobba helt fritt och se vilken bild ullens färger, textur och din hand med broderinålen kan skapa tillsammans. 
Du hinner troligtvis tova flera grunder till bilder och kan fortsätta att broderar hemma. Huvudsaken med denna kurs är ditt fria skapande med handledning.

 

Christina Skovmose är konsthantverkare inom nunotovning. Christina färgar ull och siden, spinner Art-Yarn och arbetar med eco-print (modern växtfärgning). Hon drivar företaget Skovmose by hand från Torup strax utanför Malmö. 
Christina håller i kurser inom texti och säljer färdiga nunotovade klädesplagg i Köpmansmagasinet i Smygehamn. Du kan läsa mera på www.skovmosebyhand.se 

Material
Har du material hemma (enligt materiallistan) så ta gärna med. Jag kommer att ha med material till försäljning så du kan handla och komplettera material under veckan. Materialkostnad till veckans bilder 200-500kr, om du inte har något eget material med.
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

 

 

 

 

Fler kurser inom: Textil / Vävning Broderi Tovning

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/