Stop motion - Animation

Ansökan stängd
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 10 jul 2023 - 14 jul 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Bygg din egen karaktär eller docka och lär dig hur man med enkla medel  skapar en animerad film med hjälp av din telefon eller Ipad och ett enkelt animationsprogram.

 

Att animera betyder att besjäla, att ge liv. Genom animation kan till synes döda ting börja leva, och helt nya världar uppstå. 

“Stop motion-animation” är en kurs där du får lära dig att bygga en docka med ett animerbart skelett som du sen skänker liv och personlighet genom stop motion-animation. Det behövs inga förkunskaper, du använder dig av din fantasi och med valfritt material bygger du vem eller vad du vill. Papper, lera, frigolit, tyg eller trä- du bestämmer hur din karaktär ska se ut. Du får sen lära dig hur man skapar en animerad film med hjälp av en telefon/ Ipad och ett enkelt animationsprogram. 

Under dagarna varvar vi praktiskt arbete med massor av användbara tips på tekniker för att både bygga och animera. Jag går igenom grundläggande animationsprinciper och hur rörelser är uppbyggda. Vi använder skolan och dess omgivning som scenografi och ser hur ljudeffekter och musik skänker ytterligare liv åt ditt verk. I slutet av veckan tittar vi på filmerna tillsammans, dockan får följa med dig hem.Kursledare Johanna Schubert arbetar sedan många år som animatör och illustratör och driver animationsstudion Schubert Animation.

Hon arbetar främst med handgjorda bilder och dockor, men det blir även en hel del digital animation, ofta i en kombination av tekniker. Johanna arbetar halvtid som lärare på Animationsakademien i Stockholm. Hon håller även kurser i olika typer av animation.
De senaste åren har hon arbetat med prisbelönade kortfilmer som Min börda av Niki Lindroth von Bahr och Gold av Abbe Hassan. Hon gör även uppdrag för stora och små produktionsbolag och har bla skapat musikvideos för Babblarna och vinjetten till Solsidan. 
Läs mer om Johanna http://www.schubertanimation.com/

Material:
Materialkostnad 250kr tillkommer, betals på plats.
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

Alla deltagare behöver ha med en egen Iphone, Android eller Ipad med appen Stop motion Studio installerad (Pro-versionen kostar ca 60 kr och har fler funktioner om man vill ha det). Man behöver även ett stativ till mobilen el Ipaden.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2023-Stop-motion-animation

Fler kurser inom: Filmkurser / TV-kurser Animation

Det har varit mycket eget ansvar och man har kunnat välja själv hur mycket man vill få ut av utbildningen

Matilda Hjerpe har gått en ettårig dokumentärfilmslinje på folkhögskola.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/