Blomsterprakt i akvarell Kursen är fulltecknad. Vill du stå på reservlista? Kontakta oss!

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 22 jul 2024 - 26 jul 2024

Kostnader: från 5635:- (inkl kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411- 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Akvarellmåleri med energi och glädje. Vi utforskar den underbara världen av akvarellmåleri och målar blommor i härliga färger och använder oss av olika tekniker.

Vi går bland annat igenom:
Ordningen vi målar. Motiv kontra bakgrund. Vilket målar man först? Hur bygger man upp ett djup i en tavla? Allt detta och mer går vi igenom metodiskt steg för steg. 

Denna kursen är öppen för alla – oavsett om ni är nybörjare eller har tidigare erfarenhet av akvarellmålning. Det viktigaste är att ha ett öppet sinne och vara redo att prova nya saker. 
Jeanette kommer att uppmuntra er till att släppa loss er inre konstnär, låta er experimentera och låta färgerna sprudla.
Vi målar i en positiv och uppmuntrande miljö där du kan dela dina idèer, upplevelser och du får känna glädjen i att skapa akvarellmålningar.

 

Kursledare Jeanette Öberg, konstnär, mönsterdesigner, modedesigner och grafisk designer. 
Jeanette har hållit kurser i akvarell sedan 2009 i vilka hon delar med sig utav sina kunskaper, pratar akvarelliska och vill att vi alla ska hitta glädjen i att måla. Hennes konstnärliga bakgrund inkluderar separatutställningar, samlingsutställningar och även jurybedömda utställningar. 

Läs mer om Jeanette:
 www.ardenno.se

Material: 
Kursdeltagare tar själva med sitt material.
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2024-Blomsterprakt-i-akvarell

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/