Samhällsentreprenör (distans)

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Glokala folkhögskolan
Plats:
Malmö - Skåne län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Intervju eller personligt brev. Det finns inga krav på förkunskaper men viktigt är att ta vara på allt det som alla deltagare bär med sig av tankar och kunskaper.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 2 sep 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
3 frivilliga träffar
3 frivilliga nätträffar

Kostnader: Vid kursträffar i Malmö står du själv för resa och boende. För längre resor med kollektivtrafik utgår ersättning upp till 750kr/träff. Kursens studiematerial tillgängliggörs digitalt och utan kostnad. Eventuellt fördjupningsmaterial bekostas av dig själv.

Kontakt: August Nilsson

Telefon: 0736 982 557

E-post:
august@glokala.se

Samhällsentreprenör är en distanskurs på halvfart för dig som vill driva och utveckla nya initiativ och verksamheter för samhällsförändring.

Kursen ger dig ett sammanhang där du kan inspireras och vidareutveckla dina idéer. Genom kursens olika delar lär du dig om olika färdigheter som en samhällsentreprenör behöver. I och med att Samhällsentreprenör är en distanskurs på halvfart kan du anpassa studietiden utifrån dina egna förutsättningar. Du väljer själv när och hur du vill studera – att kombinera kursen med arbete, studier eller andra engagemang går utmärkt. 

På Samhällsentreprenör sätter du och dina kurskamrater aktuella samhällshändelser i perspektiv och relaterar dessa till era egna erfarenheter. Särskilt undersöker vi hur nya initiativ kan bidra i omställningen till ett mer hållbart och blomstrande samhälle. Kraften i engagerade klasskamraters idéer är vad som gör kursen så intressant!

För att kursens uppgifter ska kunna användas praktiskt anpassas de för att gynna utvecklingen av ett initiativ som du är involverad i.

Kursen består av fyra moduler med organisering, kommunikation, ekonomi och projektledning som övergripande teman. Inom varje modul ryms individuella uppgifter som följs upp genom att deltagarna diskuterar och utbyter erfarenheter med varandra. Som en integrerad del av kursen ingår moment kring utveckling av initiativ inom samhällsentreprenörskap, där projekt är en av de arbetsformer som introduceras.

För att ansöka finns det inga begränsningar gällande ålder eller bakgrund – det viktiga är ditt engagemang. Under året anordnar vi tre träffar i eller runt Malmö med inspirerande studiebesök och gästföreläsare. Träffarna är frivilliga att delta i. Kursen berättigar till studiemedel på halvtid (50 %).

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.glokala.se/vara-kurser/samhallsentreprenor/

Glokala folkhögskolan

Mitt i Malmö ligger Glokala Folkhögskolan, en skola full av värme och gemenskap. Här får du allt du behöver för att kunna ta nästa steg i livet. Glokala Folkhögskolans blandade kursutbud kännetecknas av folkbildning, kreativitet och samhällsengagemang. Vi tänker globalt och agerar lokalt. Välkommen till Glokala!

Läs mer om skolan

Postadress:
Glokala folkhögskolan
Lantmannagatan 34
214 48 Malmö

Telefon: 040-88 225 (mån–fre 10–12)
E-post: info@glokala.se
Webbadress: https://glokala.se/