2 x Grafik

Ansökan stängd
Skola:
Åsa folkhögskola
Plats:
Sköldinge - Södermanlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 jul 2024 - 19 jul 2024

Kostnader: Boende i enkelrum på internatet kostar 6 200 kronor, inklusive kursmaterial och alla måltider. Du betalar en antagningsavgift på 500 kronor. Ordnar du eget boende blir kostnaden för måltider samt material 3 800 kronor. Denna kostnad är obligatorisk.

Kontakt: Linn Benediktson

Telefon: 0157-695 08

E-post:
sommarkurser@asafolkhogskola.se

Ägna en sommarvecka åt de grafiska teknikerna collografi och screentryck. 2 x Grafik är en spännande och färgstark kurs som passar både nybörjaren och dig som vill vidareutvecklas.

Vi arbetar inledningsvis i dagarna två med collografi, limtryck. Med denna kombination av högtryck och djuptryck tillverkar vi våra egna plåtar som vi sedan trycker med i tryckpress samt för hand.
Därefter går vi vidare med en form av enklare screentryck med schabloner och tryck på tyg. Vi kommer också att prova tryck på annat material.

Kursen ger dig en grundläggande orientering i de olika grafiska teknikerna och det blir mycket arbete med färg! Vi kommer också att ha gemensamma genomgångar, för att ta del av varandras idéer och processer.

Målgrupp för kursen:
Du behöver inga förkunskaper. Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på grafiska tekniker men även dig som har provat på och vill utvecklas vidare. Undervisningen sker både med gemensamma visningar och individuellt utifrån din kunskapsnivå.

Tänk på att:
Allt material ingår i kurspaketet. Vi kommer att arbeta med vattenbaserade färger, med Akua tryckfärger för collografi och T-print för sceentryck. Båda färgerna är för professionellt tryck.
Papper, kartong och tyg ingår också. Vill du ta med eget tyg att trycka på, exempelvis en t-shirt, går det givetvis bra. Tänk på att tyget måste vara tvättat och av ljus bomull, eftersom vi arbetar med färger för ljusa tyger.

Om kursledaren:
BrittMarie Järnström Lindell är utbildad konstnär och bildpedagog med studier på Konstfack, Umeå universitet och konstskolor i Stockholm. Hon har arbetat som yrkesverksam konstnär sedan 1995 med egna utställningar land och rike runt, bland annat på Liljevalchs Vårsalong. BrittMarie arbetar också med projektet Skapande skola, ett konstläger för barn och vuxna, samt ger kurser i sin ateljé i Katrineholm.

Kurstid:
Måndag 15 juli till och med fredag 19 juli 2024.
Första kursdagen börjar med gemensam lunch klockan 12. Sista kursdagen avslutas med eftermiddagsfika klockan 14.30.
Övriga kursdagar börjar klockan 08.30 och avslutas cirka 17.00.

Kostnad:
Boende i enkelrum, inklusive alla måltider under kurstiden, kostar 6 200 kronor. I priset ingår en materialkostnad på 650 kronor.
Vid anmälan betalar du 500 kronor i anmälningsavgift. Önskar du extranatt, det vill säga boende natten före kursstart och/eller natten efter kursens slut, kostar det 600 kronor per natt.
Ordnar du eget boende blir kostnaden för kursveckans måltider samt material 3 800 kronor. Obs! Denna kostnad är obligatorisk oavsett hur du väljer att bo.

Välkomstbrev och faktura skickas under vecka 21 till den mejladress du anger vid anmälan.
Blir kursen inställd får du självklart tillbaka dina pengar. Återbetalning sker även om du lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart. Vid senare återbud behöver du uppvisa sjukintyg för att få pengarna tillbaka.
Anmälningsavgiften återbetalas ej vid återbud.

Anmälan:
Anmälan tas emot från klockan 09 den 22 januari. Sista anmälningsdag är den 19 maj. Anmäl dig här.

Mer info:
Mer om kursen, viktiga praktiska detaljer och information om skolan hittar du via denna länk.

Du är alltid välkommen att höra av dig om du har fler frågor om kursen eller internatboendet. Ring 0157–695 08 eller mejla till: sommarkurser@asafolkhogskola.se.

Fler kurser inom: Grafisk design Konsthantverk

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Åsa folkhögskola

Det hörs, syns och känns att man går på Åsa folkhögskola. Skolan ligger vackert i Sörmland, nära järnvägsknutarna Katrineholm och Flen. Du bor billigt på vårt internat. Åsa är en mötesplats för folk från världens alla hörn. Deltagare med särskilda behov har möjlighet till hjälpmedel. Nästan alla skolans lokaler är anpassade för rörelsehindrade.

Läs mer om skolan

Postadress:
Åsa folkhögskola
Åsa folkhögskola
641 64 Sköldinge

Telefon: 0157-695 00 (växel)
E-post: info@asafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.asa.fhsk.se/