Innan Björn Jerbo gick en kurs på Nordiska folkhögskolan i visans konst spelade han mest gitarr på hemmaplan. Nu har han rest på gruppturné runt om i Norden och arrangerat sin egen solokonsert, med egna låtar. Snart är han redo att spela in sin första skiva.
Inom ramen för musikämnet jobbar vi både med ensemblespel och komposition/produktion i dator. För att kunna ta del av ensemblespelet är det en fördel om du kan sjunga eller spela ett instrument. En sångpedagog finns tillgänglig några timmar/vecka. I ämnet komposition utvecklar du ditt låtskriveri och får även möjlighet att prova på att skapa olika ljudbilder. Den teoretiska delen innehåller gehörslära, ackordanalys och musikhistoria.
Det finns även möjlighet att fördjupa sig i musikproduktion och ljudteknik där vi främst kommer att arbeta i Logic/Garageband och FL Studio.
Undervisningen är i huvudsak tematisk och ämnesövergripande. Fokus ligger på att ta vara på dina intressen så du kan fördjupa dig och utvecklas inom dina ämnen och ditt skapande. Vi samarbetar i olika projekt ihop med Allmän kurs – Skapandeinriktning.
- Ensemblespel
- Musikteori
- Musik i dator
- Svenska
- Engelska
- Historia
- Samhällskunskap
- Matematik
- Naturkunskap
- Religion
- Hälsa
- Komposition och textförfattande
- Inspelningsteknik och mixning
- Genrekännedom
- Musikhistoria
Intyg
På Eskilstuna folkhögskolas kurser får deltagaren ett kursintyg efter avslutad kurs. På allmän kurs kan deltagaren förutom behörigheter även få ett studieomdöme.
Läs och skriv
På Eskilstuna folkhögskola har du som deltagare rätt till det stöd du behöver för att kunna klara av dina studier. Du har möjlighet att få stöd både enskilt och i grupp med utgångspunkt i dina behov.
Kostnader
All undervisning på skolan är kostnadsfri men det tillkommer en kostnad för material, studieresor och gemensamma aktiviteter på 500 kr/termin (1000 kr/läsår).
(Vi reserverar oss för eventuella förändringar i kursinnehåll och kursutbud)