2dimensionell gestaltning - distans

Ansökan stängd
Skola:
Eskilstuna folkhögskola
Plats:
Eskilstuna - Södermanlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du är minst 18 år. Har tillgång till dator, internet och kamera för att kunna dokumentera ditt arbete. Tidigare erfarenhet inom estetiskt konstnärligt arbete

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 2 sep 2024 - 3 mar 2025

Träffar:
6 obligatoriska träffar

Kostnader: 500 kr för fika och katalog i samband med slutredovisning. Du står själv för allt ditt förbrukningsmaterial samt eventuella kostnader i samband med t.ex. resor eller studiebesök.

Kontakt: Ulf Rehnholm

Telefon: 016 - 10 52 80

E-post:
ulf.rehnholm@regionsormland.se

En kurs som riktar sig till dig som har arbetat med estetisk konstnärlig verksamhet tidigare och som vill vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper i grupp och med handledare.

Tema: Platsen

plats: 1 ställe; område; ort; trakt; nejd; lokal; lokalitet; vrå; fläck; plätt; tomt; tillhåll; punkt; revir; adress; uppehållsort; vistelseort; 2utrymme; rum; sittplats;  3 anställning; jobb; tjänst; befattning; yrke; post; syssla; arbete; ämbete; placering; levnadsställning; säte; mandat; ställning; stol; 4 position; läge; 5 (sätta på plats) kväsa; stuka; platta till; tillrättavisa; knäppa på näsan (från stora synonymordboken)

Vad är en plats? På vilka platser befinner du dig? Väljer platsen dig eller väljer du din plats? Skapar du din egen plats eller skapar platsen dig? Kan man undersöka och utforska platser med hjälp av bildkonst? Kan man göra konst utifrån faktiska eller fiktiva platser? Kan man berätta om platser som inte längre finns eller om platser som kanske kommer att finnas i framtiden? Kan man uppfinna egna platser i bildkonsten? Vi är nyfikna?

Kursinnehåll

Under kursens gång kommer vi att ha 6 träffar där vi analyserar och diskuterar varje deltagares personliga process, slutsatser och resultat. Vi kommer att arbeta utifrån ett gemensamt tema som vid varje träff behandlas via föreläsningar om konst med historiska, sociala, psykologiska och kulturella kopplingar. 

Mellan träffarna arbetar du sedan vidare hemifrån med de utmaningar och frågeställningar som intresserar dig. Tekniken kan variera mellan teckning, akvarell, olja eller akryl (deltagare som har tillgång till tryckpressar kan även jobba med grafik). 

Kursen förutsätter att du har tillgång till internet, en dator eller surfplatta och någon typ av kamera (mobilkamera går bra) för att du ska kunna dokumentera ditt arbete och dela med dig av din process. Kommunikationen sker huvudsakligen via e-post och en lärplattform där handledare kommer att finnas till hands vid utsatta tider.  

I lärplattformen kommer vi att föra en gemensam dialog och ta del av varandras bilder. Vi tror att det gemensamma samtalet är viktigt för att varje deltagare ska känna sig trygg i sin process.

Teoretiska moment kommer att tillkomma då vi vill att deltagaren ska kunna formulera sig om sitt eget skapande i skrift, dels processen men även om innehåll och slutresultatet. 

Datum för träffar är följande: 2 september, 7 oktober, 4 november, 2 december, 3 februari och 3 mars. 

(Vi reserverar oss för eventuella förändringar i kursinnehåll och kursutbud)

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://eskilstunafolkhogskola.nu/2-dimensionell-gestaltning-vad-vi-minns/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Eskilstuna folkhögskola

Vi är en skola som spirar av liv. Någon beskrev oss som sitt andra vardagsrum och det är någonstans där vi vill befinna oss  en trygg plats där du kan vara dig själv och där ditt lärande blir en upplevelse.

Läs mer om skolan

Postadress:
Eskilstuna folkhögskola
Gösta Wasastiernas gränd 4
633 42 Eskilstuna

Telefon: 016-10 52 80
E-post: etfhsk@regionsormland.se
Webbadress: http://www.eskilstunafolkhogskola.nu/