Ett halvår efter att Mi slutade på Löftadalens folkhögskola skriver hon musik till Wirénkvartetten, en av Sveriges bästa kammarmusikensembler.
Hos oss kombinerar du musik med gymnasiala ämnen för att läsa in grundläggande gymnasial behörighet. Inom ramen för musikämnet jobbar vi, bland annat, med ensemblespel, komposition och arrangering. Den teoretiska delen innehåller gehörslära, ackordanalys och musikhistoria. För att på bästa sätt kunna tillgodogöra dig undervisningen är det en stor fördel om du sjunger eller spelar ett instrument.
Vi erbjuder även en fördjupning inom musikproduktion och ljudteknik. Vi arbetar då främst i programmen Logic, Garageband och FL Studio. Om du dessutom är intresserad av komposition och arrangering finns det möjligheter att vidareutveckla dina kunskaper inom till exempel låtskriveri.
Kursens mål
Målet med Allmän kurs med musikinriktning är att du efter avslutade studier uppnår minst grundläggande behörighet för att kunna studera vidare på eftergymnasial nivå, till exempel på yrkeshögskola, högskola eller universitet. Du får även en större förståelse för musik och kultur, både praktiskt och teoretiskt.
Din personliga utveckling och hälsa är en viktig del i vårt uppdrag. Vi strävar därför efter att skapa en medvetenhet kring hälsa, kost och motion i olika former som passar alla.Vi genomför även ämnesöverskridande temastudier, både individuellt och i grupp.
Kursinnehåll
Fokus ligger på att ta vara på dina intressen så att du kan fördjupa dig och utvecklas inom dina ämnen och ditt skapande. Undervisningen är i stor utsträckning tematisk och ämnesövergripande.
- Ensemblespel
- Musikteori
- Musik i dator
- Svenska
- Engelska
- Historia
- Samhällskunskap
- Matematik
- Naturkunskap
- Religion
- Hälsa
Intyg
Efter avslutad kurs på Eskilstuna folkhögskola får du ett kursintyg vilket styrker dina behörigheter.
Förutom intyg och behörigheter i enskilda ämnen kan du som läser på gymnasienivå även få ett studieomdöme. Det är, efter en sjugradig skala, en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. För att kunna få studieomdöme från folkhögskola måste du studera på heltid under minst ett läsår samt ha god närvaro.
Deltagarhälsa
Du som deltagare kan få extra stöd genom skolans hälsoteam. Där ingår kurator, specialpedagog och SYV.
Kostnader
Skolan tar ut en terminsavgift om 700 kr per termin. Denna avgift täcker kostnader för kurslitteratur, studieresor, gemensamma aktiviteter samt nyttjande av teknisk utrustning. Du betalar avgiften i samband med att du tackar ja till din studieplats och därefter innan varje påbörjad ny termin. Avgiften är inte återbetalningsbar.
Se till att kontrollera att du har ekonomisk försörjning för hela din studietid innan du tackar ja till din studieplats.
Information om ansökan och antagning
Krav för antagning
För denna kurs gäller följande krav för att kunna bli antagen:
- Du är minst 18 år
- Du är klar med grundskolan.
Urvalskriterier
Om det är fler sökande till utbildningen än vad det finns platser gör vi ett urval bland de sökande som uppfyller grundkraven.
- Vi prioriterar kompletta ansökningar inkomna senast sista ansökningsdag
- Skolan gör en samlad bedömning av den sökandes förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningens innehåll enligt kursmål och kursinnehåll
- I antagningsarbetet strävar vi efter mångfald i gruppen
(Vi reserverar oss för eventuella förändringar i kursinnehåll och kursutbud)