Allmän kurs Skapandeinriktning

Ansökan stängd
Skola:
Eskilstuna folkhögskola
Plats:
Eskilstuna - Södermanlands län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 11 jun 2025

Kostnader: 700 kr/termin (1400 kr/läsår).

Kontakt: Mattias Borgh

Telefon: 016 - 10 52 80

E-post:
mattias.borgh@regionsormland.se

Allmän kurs med skapandeinriktning är en kurs för dig som har ett intresse för skapande och vill fördjupa dina kunskaper både praktiskt och teoretiskt. 

Hos oss kombinerar du skapande med gymnasiala ämnen för att läsa in en grundläggande behörighet. Kursen ger dig möjlighet att prova en mängd olika tekniker såsom hantverk, keramik, foto, film, teckning, måleri, screentryck, återbruk och digitalt skapande i program som till exempel Procreate.

Kursens mål

Målet med Allmän kurs med skapandeinriktning är att du efter avslutade studier uppnår minst grundläggande behörighet för att kunna studera vidare på eftergymnasial nivå, till exempel på yrkeshögskola eller högskola. Du får även en större förståelse för skapande och kultur, både praktiskt och teoretiskt. 

Din personliga utveckling och hälsa är en viktig del i vårt uppdrag. Vi strävar därför efter att skapa en medvetenhet kring hälsa, kost och motion i olika former som passar alla.

Kursinnehåll 

Fokus ligger på att ta vara på dina intressen så att du kan fördjupa dig och utvecklas inom dina ämnen och ditt skapande. Undervisningen är i stor utsträckning tematisk och ämnesövergripande.

 • Skapande inom måleri, keramik, foto, film, screentryck, återbruk och digitalt skapande.
 • Svenska
 • Engelska
 • Religion
 • Historia
 • Samhällskunskap
 • Naturkunskap
 • Matematik
 • Hälsa

För mer bilder och en inblick i kursen besök vår instagram

Intyg

På Eskilstuna folkhögskolas kurser får deltagaren ett kursintyg efter avslutad kurs. På allmän kurs kan deltagaren förutom behörigheter även få ett studieomdöme.

Deltagarhälsa

Du som deltagare kan få extra stöd genom skolans hälsoteam. Där ingår kurator, specialpedagog och SYV. 

Kostnader

Skolan tar ut en terminsavgift om 700 kr per termin (1400 kronor per läsår). Denna avgift täcker kostnader för kurslitteratur, studieresor, gemensamma aktiviteter samt nyttjande av teknisk utrustning. Du betalar avgiften i samband med att du tackar ja till din studieplats och därefter innan varje påbörjad ny termin. Avgiften är inte återbetalningsbar.  

Se till att kontrollera att du har ekonomisk försörjning för hela din studietid innan du tackar ja till din studieplats. 

Information om ansökan och antagning 

Krav för antagning

För denna kurs gäller att du uppfyller följande krav för att kunna bli antagen:

 • Du är minst 18 år
 • Att du gått klart grundskolan

Urvalskriterier

Om det är fler sökande till utbildningen än vad det finns platser gör vi ett urval bland de sökande som uppfyller grundkraven.

 • Vi prioriterar kompletta ansökningar inkomna senast sista ansökningsdag
 • Skolan gör en samlad bedömning av den sökandes förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningens innehåll enligt kursmål och kursinnehåll
 •  I antagningsarbetet strävar vi efter mångfald i gruppen

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med Allmän kurs med skapandeinriktning är att du efter avslutade studier uppnår minst grundläggande behörighet för att kunna studera vidare på eftergymnasial nivå, till exempel på yrkeshögskola eller högskola. Du får även en större förståelse för skapande och kultur, både praktiskt och teoretiskt. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://eskilstunafolkhogskola.nu/kurser/allman-kurs-skapandeinriktning/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Eskilstuna folkhögskola

Vi är en skola som spirar av liv. Någon beskrev oss som sitt andra vardagsrum och det är någonstans där vi vill befinna oss  en trygg plats där du kan vara dig själv och där ditt lärande blir en upplevelse.

Läs mer om skolan

Postadress:
Eskilstuna folkhögskola
Gösta Wasastiernas gränd 4
633 42 Eskilstuna

Telefon: 016-10 52 80
E-post: etfhsk@regionsormland.se
Webbadress: http://www.eskilstunafolkhogskola.nu/