Musikerlinjen

Profilkurs Nyköpings folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Musikerlinjen vänder sig till dig som vill bredda och fördjupa dina kunskaper som musiker och tänker dig en fortsatt musikutbildning på hög nivå.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande musikalisk kompetens, stort musikaliskt engagemang och intresse. Personlig mognad och en seriös inställning. Mål och drömmar samt ansvarskänsla. Ålder minst 18 år. Intervju och provspelning.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 4 sep 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Totalt ca 5400 kronor/år: I kurskostnaden ingår bl.a. tillgång till specialutrustning, kurslitteratur, kopiering och studiematerial.

Kontakt: Håkan Zetterkvist

Telefon: 076-495 32 41

E-post:
hakan@nykoping.fhsk.se

Drömmer du om att i framtiden kanske kunna arbeta som musiker och/eller musikpedagog, så är Musikerlinjen verkligen något för dig. 

Utbildningen vilar på tre ben:

* ensemblespel

* musikteori/gehörslära

* individuella instrumentlektioner

Med de tre benen får du en stabil grund att stå på då du ska söka dig vidare till högre musikutbildning. Andra ämnen vi har är till exempel ensembleledning, rock- och pophistoria och kreativt skapande i något vi kallar korttidsensemble.

Under din tid hos oss utvecklas och utmanas du som deltagare med ständigt svårare och mer komplicerat material. Vi arbetar i olika block som avslutas med ett uppspel av det ni just jobbat med. De olika blocken består exempelvis av rock, modern pop, soul, slick, jazz, improvisation och låtskrivning.

Viktigt för oss på skolan är också hållbarhet. Vi på Musikerlinjen jobbar aktivt för att du ska hålla som människa och musiker, både under din tid här i skolan och i ditt framtida liv som eventuellt arbetande musiker och/eller pedagog. 

Du kan välja att gå ett andra år hos oss. År två innehåller en fördjupning i det egna spelandet och inom musikteorin. År två är dessutom högskoleförberedande.

Du har tillgång till egen replokal dygnet runt, sju dagar i veckan och du har fri tillgång till flera övningsrum med plats för eget övande.

Musikerlinjen har funnits sedan 2002.

Förkunskaper

Du som söker hit bör ha goda förkunskaper på ditt instrument och ett tydligt mål med din musik. Alla som söker blir kallade till audition med efterföljande intervju. Du får besked om hur det gick innan midsommar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.nykoping.fhsk.se/sarskildakurser/musikerlinjen

Fler kurser inom: Musik Pop Rock Jazz

Nyköpings folkhögskola

Skolan ligger i centrala Nyköping, mitt i en spännande historisk miljö. Vi är en mötesplats för människor och kultur, där det praktiska och teoretiska förenas. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Nyköpings folkhögskola
Östra Trädgårdsgatan 3
611 34 Nyköping

Telefon: 0155-29 20 80
E-post: info@nykoping.fhsk.se
Webbadress: http://www.nykoping.fhsk.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln