Läderhantverk - fördjupning

Ansökan stängd
Skola:
Nyköpings folkhögskola
Plats:
Nyköping - Södermanlands län
Längd:
12 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs för att gå kursen. Du bekräftar din plats genom att svara på antagningsbeskedet.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2024 - 5 dec 2024

Kostnader: Förbrukningsmaterial - och service på 1 700 kr. I avgiften ingår läder till de obligatoriska uppgifterna, vissa verktyg som du får behålla samt förbrukningsmaterial såsom nål, tråd, olja, fett, lim, färg, lån. Tillkommer materialkostnad om 1 000 kr.

Kontakt: Petra Karlsson

Telefon: 073-058 24 18

E-post:
lader@nykoping.fhsk.se

TEMA: SY OCH TRYCKA  PÅ FÅRSKINN

I fördjupningskursen får du lära dig att sy och trycka med block på fårskinn.

Vill du ta ditt läderhantverkskunnande till en ny nivå? Då är vår fördjupningskurs något för dig. 

Vill du ta ditt läderhantverkskunnande till en ny nivå? Då är vår fördjupningskurs med tema att sy och trycka med block på fårskinn något för dig.  Du får jobba med vår lärare Petra Karlsson som med bred kunskap och erfarenhet kommer att inspirera och handleda i arbetet.  Du kommer att få lära dig teknik kring tillskärning, mönsteranpassning, sömnad och också konsten att trycka fin dekoration med träblock. Du jobbar självständigt mellan närträffarna och kommer naturligtvis ha möjlighet att påverka design och personligt uttryck.

Vi kommer att ha fyra närträffar på fredagar under hösten. 

Vid en av närträffarna kommer vi att besöka Tranås skinnberedning där du också kommer att ha möjlighet att köpa skinn & spillbitar.

Materialkostnad om 1 000 kronor tillkommer. I kostnaden ingår spillbitar av fårskinn som du behöver för att kunna träna på olika sömnadstekniker. Övriga skinn som du vill sy och trycka på betalar du själv

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.nykoping.fhsk.se/sarskildakurser/laderhantverkfordjupning

Jag tröttnade på att allt skulle gå så snabbt

Efter 14 år i byggbranschen sökte Hjalmar till en båtbyggarkurs. Här arbetar han utan el-verktyg och lär sig ett hantverk som får lov att ta tid.

Läs hela artikeln

Nyköpings folkhögskola

Skolan ligger i centrala Nyköping, mitt i en spännande historisk miljö. Vi är en mötesplats för människor och kultur, där det praktiska och teoretiska förenas. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Nyköpings folkhögskola
Östra Trädgårdsgatan 3
611 34 Nyköping

Telefon: 0155-29 20 80
E-post: info@nykoping.fhsk.se
Webbadress: http://www.nykoping.fhsk.se/