Diet for a Green Planet - distans

Profilkurs, Distanskurs Stensunds folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs
Vill du göra din organisation till en del av lösningen på framtidens hållbara matsystem? Välkommen till kursen som kombinerar grundliga kunskaper om hållbar mat med förändringsledning av storkök.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du behöver inte bifoga betyg eller referenser, berätta bara kort om dig själv, varför du vill gå kursen och hur den skulle gynna dig.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 2 maj 2023 - 12 apr 2024

Träffar:
4 frivilliga träffar
17 frivilliga nätträffar

Kostnader: Kursavgift: 3 000 kr för organisation. För deltagare som betalar privat 2000 kr. Kostnader för boende och mat tillkommer vid närträffarna. Vi reserverar oss för eventuella kostnadsökningar.

Kontakt: Hans von Essen

Telefon: 073 562 77 38

E-post:
hans@berasinternational.se

Behörighet: 
Kursen är utformad för er som arbetar inom storkök, catering, upphandling, skola, butik eller konsumentupplysning. Kursen välkomnar olika yrkesroller, såväl praktiska som administrativa och chefer.

Om kursen: 
Diet for a Green Planet är ett vedertaget måltidskoncept som med stor framgång bygger ett hållbart livsmedelssystem från bord till jord. Kursen  syftar till att ge varje deltagare kunskaper om vilken mat som gynnar utvecklingen av hållbara jordbruk, hav och hälsa i Sverige. Innehåll och utformning är praktiskt planerade och kursmomenten utgår från den egna verksamheten. Allt ifrån val av råvaror till organisatoriska förändringar och  ledarskapsutmaningar behandlas i kursen. Ett stort utbyte mellan deltagarna i kursen - i form av synergier och samarbeten - medför också ett stort mervärde. Vi rekommenderar varmt att två eller fler medarbetare från varje verksamhet deltar för att förankra förändringsarbetet.

Kursen är ett samarbete mellan Stensunds folkhögskola och Stiftelsen BERAS International. Kursmomenten är utformade för att integreras i den verksamhet du representerar. Kursen innebär att ni kan komma igång med förändringsarbete - eller få en rejäl skjuts framåt i det förändringsarbete ni redan bedriver. 

Välkomna till kursen Diet for a Green Planet - tillsammans bygger vi bit för bit ett hållbart livsmedelssystem. 


Litteratur/film: Diet for a Green Planet, Östersjövänlig mat i praktiken, Vi delar ett hav, Morgondagens Jordbruk, dokumentärfilmer på olika teman för hållbar mat, m.m.

Tid
Distansstudier på deltid 50% 
(motsvarar ca. 8 timmars studietid/vecka)

Träffarna är inte obligatoriska, men närträffarna är starkt rekommenderade.

 • Uppstartsmöte 10-11 maj 2023
 • Studieresa 14-15 september 2023
 • Förändringsdagar 16-17 november 2023
 • Examensdagar 11-12 april 2024
 • Träffar på Zoom 1-2 tim per tillfälle - cirka 17 gånger, ej obligatoriska

 

Om Beras
BERAS, Building Ecological Recycling Agriculture and Societies, var ursprungligen ett omfattande forskningsprojekt om kretsloppsjordbruk som resulterade i måltidskonceptet Diet for a Green Planet, vilken la grunden för Södertälje kommuns prisbelönade arbete med hållbar mat – ett arbete som uppmärksammades internationellt och ledde till att Diet for a Green Planet blev antagen som en modell i FN:s tioåriga program Sustainable Food Systems Programme. 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://stensund.se/utbildningar/diet-for-a-green-planet/

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva! Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/