Allmän kurs - gymnasiekompetens Psykologi

Behörighetsgivande kurs Birkagårdens folkhögskola
Ansökan öppnar snart
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år Beroende på tidigare utbildning
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

I små lugna lokaler mitt i centrala Stockholm studerar du för att få gymnasiekompetens och bli väl förberedd för framtida studier/arbete. Du fördjupar dig inom ämnet psykologi.

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 1 mars 2023

Antagningsvillkor: I år på gymnasienivå eller motsvarande, godkänt betyg i sv1.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2023 - 7 jun 2024

Plats för kursen: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Kostnader: 950 kronor per termin som täcker kopiering, försäkring, studiebesök, kulturaktiviteter, utflykter och gemensamma sociala aktiviteter.

Kontakt: Karin Ekstrand

E-post:
karin.ekstrand@birkagarden.fhsk.se

Du studerar alla allmänna ämne som krävs för att uppnå behörighet till högskolan eller yrkeshögskola. Kursen ger dig möjlighet att kombinera allmänna ämnen med psykologi. Du får en ökad kunskap om hur vi människor fungerar, utvecklas och påverkas av det samhälle vi lever i. Vi funderar kring frågor som t.ex. hur vår personlighet utvecklas och varför vi beter oss på olika sätt i olika grupper. 

Vi arbetar även med de globala målen för hållbar utveckling som FN har antagit som ett sätt att förstå de utmaningar som världen står inför. 

Du studerar hos oss 1-2 år beroende på tidigare studier. Sök till oss och kom på intervju så berättar vi mer! 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du förbättrar din allmänbildning och får en god grund för vidare studier. Du utvecklar en ökad förståelse för samhället och hur vi människor fungerar som individer och i grupp. Du stärker din ställning på arbetsmarknaden och blir behörig till högskolan/universitet. Många av våra studerande är intresserad av att läsa vidare till t.ex. socionom, lärare eller psykolog.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.birkagarden.fhsk.se/allman-kurs/tillval/psykologi-och-samhallet/

Birkagårdens folkhögskola

Birkagårdens folkhögskola ska arbeta för att minska utbildningsklyftorna i samhället och ska satsa en avgörande del av sina resurser för att åstadkomma detta. Behoven finns såväl bland yngre som äldre människor, såväl bland de i landet födda som bland de nya svenskarna. Skolan arbetar med individen i centrum och med fokus på hennes utveckling på såväl det kunskapsmässiga som det personliga planet. Vårt mål är att deltagaren ska lämna oss stärkta i sitt självförtroende och med stora förhoppningar på vad framtiden kan erbjuda.

Läs mer om skolan

Postadress:
Birkagårdens folkhögskola
Box 3557
103 69 Stockholm

Besöksadress: Sveavägen 41

Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se
Webbadress: http://www.birkagarden.fhsk.se/