Allmän kurs - Första året

Behörighetsgivande kurs Birkagårdens folkhögskola
Ansökan öppnar snart
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år beroende på tidigare studier/arbete
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

I små lugna lokaler mitt i centrala Stockholm studerar du för att få gymnasiekompetens och bli väl förberedd för framtida studier/arbete. Passar dig som inte har gått på gymansiet tidigare.

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 1 mars 2023

Antagningsvillkor: Godkänt betyg i svenska/sva, engelska, matematik och samhällskunskap samt ytterligare fyra ämnen från åk 9 eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2023 - 7 jun 2024

Plats för kursen: ABF-huset, Sveavägen 41, STOCKHOLM

Kostnader: 950 kronor per termin som täcker kopiering, försäkring, studiebesök, kulturaktiviteter, utflykter och gemensamma sociala aktiviteter.

Kontakt: Karin Ekstrand

E-post:
karin.ekstrand@birkagarden.fhsk.se

Du studerar 1-3 år på Allmän kurs. Under det första året lägger du en god grund i alla allmänna ämnen. Du utvecklar ditt språk på både svenska och engelska och hittar din studieteknik. 

Efter det första året  går du vidare på Allmän kurs och fördjupar dig inom psykologi, ekonomi, konst, samhällsvetenskap eller film.

Vi arbetar även med de globala målen för hållbar utveckling som FN har antagit som ett sätt att förstå de utmaningar som världen står inför. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du förbättrar din allmänbildning och får en god grund för vidare studier. Du utvecklar din studieteknik och formulerar dina studiemål. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.birkagarden.fhsk.se/allman-kurs/tillval/psykologi-och-samhallet/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Birkagårdens folkhögskola

Birkagårdens folkhögskola ska arbeta för att minska utbildningsklyftorna i samhället och ska satsa en avgörande del av sina resurser för att åstadkomma detta. Behoven finns såväl bland yngre som äldre människor, såväl bland de i landet födda som bland de nya svenskarna. Skolan arbetar med individen i centrum och med fokus på hennes utveckling på såväl det kunskapsmässiga som det personliga planet. Vårt mål är att deltagaren ska lämna oss stärkta i sitt självförtroende och med stora förhoppningar på vad framtiden kan erbjuda.

Läs mer om skolan

Postadress:
Birkagårdens folkhögskola
Box 3557
103 69 Stockholm

Besöksadress: Sveavägen 41

Telefon: 08-524 633 30
E-post: info@birkagarden.fhsk.se
Webbadress: http://www.birkagarden.fhsk.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln