Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för ny kunskap, kulturutbyten och engagemang – både lokalt och globalt! Här ges möjlighet att utvecklas och lära tillsammans!

Hagabergs folkhögskola vy från parken

Skolan ligger i ett lummigt parkområde centralt i Södertälje, nära Östertälje station. Vi har mycket goda kommunikationer, med pendeltåg tar det 35 min från Stockholm och flera SL-bussar stannar vid skolan.

Hagaberg har ca 250 studerande och erbjuder Allmän kurs både på grund- och gymnasienivå med olika profiler med inriktning mot bl.a. kommunikation, musik, bild och form, globala frågor och ledarskap. På Allmän kurs kan du få grundläggande behörighet och ett studieomdöme efter ett till tre års heltidsstudier.

På Hagaberg finns även två yrkesutbildningar: Fritidsledarutbildningen (2 år) och Socialpedagogutbildningen (2 år).

Övriga kurser innefattar Livskunskap – en väg till återhämtning från utbrändhet, depression och annan psykisk ohälsa, Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) samt orienteringskursen Kyrkans grundkurs (distanskurs med närträffar).

På Hagaberg vill vi bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet. Här finns såväl skapande på schemat som regelbundna kulturevenemang där både deltagare respektive professionella kulturutövare medverkar.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Skolan är tillgänglig för rullstolsburna och för personer med synnedsättning.

Hitta hit

Postadress:
Hagabergs folkhögskola
Box 191 61
152 27 Södertälje

Besöksadress:
Erik Dahlbergs väg 60

Telefon: 08-550 910 00

E-post:
reception@hagaberg.org

Webbadress:
hagaberg.fhsk.se

Huvudman:
EFS Mittsverige (Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen).
https://www.efsmittsverige.org/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Skolan har internat

Andra utbildningar på skolan: