Skola:
Hagabergs folkhögskola
Plats:
Södertälje - Stockholms län
Längd:
1 termin
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 20 dec 2024

Kostnader: 1000 kr/termin för kopiering, internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial m.m.

Kontakt: Sofia Holm

Telefon: 08-550 910 05

E-post:
sofia.holm@hagaberg.org

För dig som vill bearbeta frågor kring Gud, människan och skapelsen, bön, etik och hur vi kan bidra till en bättre värld.

Om kursen

Kursen ger dig praktiska verktyg för att berika ditt eget och andras andliga liv, tolka och använda Bibeln, leda och samarbeta med andra och hitta vägen framåt till ett gott liv. 

Inga förkunskaper krävs, bara en nyfikenhet och vilja att utmana och utveckla sig själv.

Kursupplägg

Vi kommer att studera Bibeln och lära oss hur den kan tolkas och användas i det dagliga livet. Vi utforskar filosofiska, teologiska och etiska frågor för att utmana oss själva och upptäcka olika sätt att resonera kring tro. Höstterminens kurs är färgad av de häftiga teman som dyker upp i kyrkoåret under november och december, men också utifrån gruppens intressen och önskemål.

I kursen ingår praktik där du kan välja att arbeta i en av våra församlingar eller välgörenhetsorganisationer i Södertälje eller göra en insats här på Hagaberg. Du får också chansen att utveckla dina kreativa förmågor i musik, skapande och skrivande. Ett projektarbete ingår i kursen vilket du utformar själv eller i grupp med hjälp av våra erfarna handledare.

Att studera på Hagaberg

På Hagabergs folkhögskola har vi en mångfald av kursdeltagare med olika bakgrund och med olika trosuppfattningar. Varje vecka har vi skolgemensamma aktiviteter såsom körsång, friskvårdsaktiviteter, datorspel, samtal och debatt, skapande, med mera. Då träffas deltagare från alla kurser och lär sig tillsammans.

Andligt liv på Hagaberg

Som kursdeltagare kan du också få tillgång till andlig vägledning. Självklart får du möjlighet att delta i och bidra till skolans gemensamma andakter och gudstjänster. Vi vill gärna att du hittar din egen röst och växer i självförtroende och självkännedom så att du kan ta plats och påverka människors situation på ett positivt sätt var du än befinner dig.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Antagningsintervjun och tilldelning av kursplatser sker löpande.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://hagaberg.fhsk.se/folkhogskola/utbildningar-och-kurser/bibel-och-tro/

Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för ny kunskap, kulturutbyten och engagemang – både lokalt och globalt! Här ges möjlighet att utvecklas och lära tillsammans!

Läs mer om skolan

Postadress:
Hagabergs folkhögskola
Box 191 61
152 27 Södertälje

Besöksadress: Erik Dahlbergs väg 60

Telefon: 08-550 910 00
E-post: reception@hagaberg.org
Webbadress: https://hagaberg.fhsk.se/