Allmän behörighetsgivande kurs år 1-3

Behörighetsgivande kurs Jakobsbergs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs är för dig som vill bli klar med gymnasiet. Du kan gå 1–3 år beroende på hur många godkända gymnasiepoäng du har sen tidigare eller hur lång arbetslivserfarenhet du har. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Vi ser helst att du har avslutat grundskolan, men du kan ha några delar kvar. För att bli antagen ska du komma på intervju samt skriva ett personligt brev. Obs! Läs noga igenom informationen på skolans egna hemsida om hur du ansöker.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2024 - 13 jun 2025

Kostnader: Se utbildningens hemsida.

Kontakt: Morgan Sundell

E-post:
morgan.sundell@jakobsbergsfolkhogskola.se

Studierna är på heltid och du läser ämnen enligt ett schema, både ämnen som ger grundläggande behörigheter och som syftar till personlig utveckling. 

På allmän kurs år 1-2 har vi möjlighet att ge extra stöd i det svenska språket för dig som behöver. Allmän kurs år 3 är högskoleförberedande och då läser du antingen med en samhällsvetenskaplig inriktning eller naturvetenskapligt basår. Efter avklarade studier hos oss kan du söka till högre studier.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter att ha gått Allmän kurs har du byggt upp en studievana och fått goda verktyg för att med framgång klara av fortsatta studier. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/sv/vara-kurser/allman-kurs-ar-1-3.aspx

Jakobsbergs folkhögskola

I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över 100 år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal debatt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Jakobsbergs folkhögskola
Folkhögskolevägen 1
177 40 Järfälla

Besöksadress: Folkhögskolevägen 1

Telefon: 08-120 28 180
E-post: info@jakobsbergsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/

Det är så viktigt att få fortsätta lära

Carl-Johan Råberg från Lindesberg blir rörd till tårar när han minns sin tid på Kävesta folkhögskola 1967–1969. Över 50 år och ett långt yrkesliv senare är han tillbaka på en folkhögskola för att läsa en sommarkurs i träslöjd.

Läs hela artikeln