Media Content-produktion

Ansökan stängd
Skola:
Kaggeholms folkhögskola
Plats:
Stockholm - Stockholms län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2024

Kontakt: Linda Karlsson

E-post:
linda.karlsson@kaggeholm.se

En tvåårig yrkesinriktad utbildning inom medie- och innehållsproduktion. Du jobbar med text, bild, podd, radio, grafik och rörligt material. Vi ger dig möjligheten att gå din egen väg i medievärlden.

Grundläggande innehållsproduktion 
Första året lär du dig grunderna inom innehållsarbete och medieproduktion i form av text, bild, ljud och video. Vårt kursupplägg är en mix av journalistik, produktionsplanering och produktionsteknik. 

Du lär dig kamerateknik, inslagsproduktion, redigering och publicering med Adobe Premiere, Audition, Photoshop, Lightroom, WordPress, InDesign och AfterEffects. 

Fördjupning och praktik i mediebranschen 
Utbildningens andra år består av en fördjupande radio- och podd-kurs, reportageresa utomlands och praktik i mediebranschen.

Reportageresa utomlands 
Att jobba utomlands är en dröm för många och under hösten det andra året genomför vi en reportageresa inom Europa.  Kostnaden för resan betalas av kursdeltagarna själva.  

Efter utbildningen 
Utbildningen ger dig förutsättningar att inrikta dig på såväl journalistiskt berättande som att skapa olika typer av content för organisationer och företag. 

Våra tidigare kursdeltagare jobbar idag som exempelvis innehållsproducent, content producer/creator, journalist inom tidning/radio/tv, webbredaktör, sociala medier-redaktör med mera. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://kaggeholm.se/utbildningar/mediacontent/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln

Kaggeholms folkhögskola

På Kaggeholm möts kreativa människor för nya utmaningar. Kommunikation och öppenhet i en flerkulturell miljö där fokus ligger på varje människas egna möjligheter. Här blir man sedd och får växa. Hos oss finns bland annat Media TV-produktion, Media Content-produktion, Musik, Allmän kurs och Bibel.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kaggeholms folkhögskola
Bråvallagatan 11
113 36 Stockholm

Besöksadress: Rörstrandsgatan 5, Stockholm

Telefon: 08-560 222 00
E-post: info@kaggeholm.se
Webbadress: http://www.kaggeholm.se/