Kista folkhögskola

Som Järvaområdets enda folkhögskola erbjuder Kista folkhögskola spännande möten mellan människor med olika erfarenheter i en livlig storstadsmiljö. Skolans huvudman, Kista fhsk:s förening är ideellt och politiskt obunden. Föreningen främjar kultur- och bildningsverksamhet för alla oavsett bakgrund, med särskild inriktning på muslimer i Sverige i syfte att skapa en trygg utveckling för en svenskmuslimsk identitet och bidra till en positiv utveckling av det svenska samhället.

Kista folkhögskola

På Kista Folkhögskola kan du läsa Allmän kurs på grundskolenivå eller Allmän kurs på gymnasienivå. Här kan du som saknar gymnasieexamen komplettera din utbildning och få grundläggande behörighet på gymnasienivå. Vi undervisar huvudsakligen i svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, datorkunskap, naturkunskap, religion. På gymnasienivå studerar du mellan 1 och 3 år för att få grundläggande behörighet (beroende på förkunskaper och personlig förmåga). Med grundläggande behörighet på gymnasienivå kan du söka till högskola och universitet.

Utöver det erbjuder vi SMF, Etablering och SFI kurser. Korta kurser erbjuds vissa tider under terminerna eller under sommaren, bland annat grundläggande internet- och datorkunskap, hälsa, företagande, ledarskap, mediekunskap, demokratikunskap, hantverk, föräldraskap med mera.

ZIDNI avdelningen på Kista Folkhögskolas erbjuder kurser i arabiska, interreligiös kommunikation, texttolkning, tajweed (konsten att uttala den arabiska skriften i Koranen) med mera.

Ta kontakt med skolan för mer information om våra kurser.

 

Hitta hit

Postadress:
Kista Torg 7
164 42 Kista

Telefon: 08-751 50 40

E-post:
ansokan@kistafolkhogskola.se

Webbadress:
www.kistafolkhogskola.se

Huvudman:
Kista folkhögskolas förening
http://www.kistafolkhogskola.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR