Allmän kurs - FOKUS: Första steget

Behörighetsgivande kurs Långholmens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Välkommen till en kurs för dig som behöver komma igång med dina gymnasiestudier i ett lugnare tempo. Kursen vänder sig till dig som har betyg i svenska eller svenska som andraspråk från grundskolan. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundskolekompetens i svenska eller svenska som andraspråk.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2023 - 5 jun 2024

Kostnader: 2600:-/läsår för litteratur, övrigt material och studiebesök.

Kontakt: Ola Lyxell

Telefon: 08-658 16 30

E-post:
info@langholmens.fhsk.se

I kursen påbörjas studierna i svenska 1 eller svenska som andraspråk 1, matematik, engelska, samhällskunskap, naturkunskap, historia och religion. Engelska och matematik läser du på den nivå du befinner dig tillsammans med övriga kursdeltagare på skolan.

På Långholmens folkhögskola genomsyras utbildningarna av ett starkt samhällsengagemang. I undervisningen arbetar vi tematiskt och ämnesövergripande vilket ger dig möjligheten att öka din kunskap och förståelse för omvärlden. Vi tror på ett livslångt lärande och därför läser du alla ämnen under hela din studietid. Stor tonvikt läggs på grupparbete och diskussioner eftersom vi anser att kunskap är något vi skapar tillsammans. I kursen ingår även föreläsningar, studiebesök, enskilda arbeten, uppsatsskrivning, problemlösning och projektarbete.

I kursen använder vi Chromebook och kommunikationssystemet Google for Education som ett naturligt hjälpmedel i undervisningen. Studierna är dels förlagda i skolan ca 20 timmar och dels som egen studietid (hemarbete) ca 20 timmar.

Studierna är kostnadsfria och berättigar till studiemedel via CSN. Kostnader för studiematerial och det som sker i samband med kursen bekostas av deltagaren, 2600 kr/läsår.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter denna ettåriga kurs finns möjlighet att studera vidare på skolan för att uppnå grundläggande gymnasiebehörighet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.lhmfhsk.se/kurser/fokus-forsta-steget/

Långholmens folkhögskola

Långholmen folkhögskola ligger sedan våren 2017 i centrala Sundbyberg. Vår skolgård är den vackra Marabouparken och våra lokaler är nya, fräscha och ändamålsenliga. Hos oss kan du läsa klart gymnasiet, studera svenska som andraspråk och fördjupa dina kunskaper inom ledarskap, retorik eller skrivande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Långholmens folkhögskola
Löfströms Allé 7
172 66 Sundbyberg

Telefon: 08-658 16 30
E-post: info@langholmens.fhsk.se
Webbadress: http://www.lhmfhsk.se/

Att gå tillbaka till skolbänken efter 20 år är det bästa jag gjort

Egabo hade ett långt yrkesliv som undersköterska bakom sig när hon började på Allmän kurs på folkhögskola. Nu har hon fått behörighet att söka in till högskolan och vill läsa vidare till sjuksköterska eller dietist.

Läs hela artikeln