Medieproduktion grund distans

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Runö folkhögskola, filial Stockholm
Plats:
Stockholm - Stockholms län
Längd:
Distanskurs på halvfart
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Datorvana och tillgång till dator med uppkoppling. Grundskolekompetens i svenska och samhällskunskap.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Plats för kursen: Distanskurs med fyra obligatoriska närträffar vilka meddelas inför kursantagning

Kostnader: 1700 kr i kursmaterialkostnad faktureras i samband med kursstart. Kostnad för Adobe CC 210 kr/mån tillkommer.

Kontakt: Jakob Ekman

E-post:
jakob.ekman@runo.se

Uttryck din kreativitet!

 Medieproduktion grund är för dig som vill uttrycka dig i text, bild och form! 

Du arbetar med programvaror för tryck och digitala medier som Illustrator, Photoshop, Indesign, och Animate. Du får skapa trycksaker som exempelvis affischer och foldrar, men även interaktivt informationsmaterial.
I webbproduktioner arbetar du med Html, Css och WordPress.

Kursen ger dig kunskaper i analys av text och bild samt förståelse för olika kommunikationsprocesser.

I projektarbeten skapar vi material för att marknadsföra exempelvis miljö- och samhällsfrågor.

Många väljer den här kursen för att använda sina kunskaper i sitt befintliga arbete eller söka vidare till andra utbildningar inom samma område.

Kursen är på distans och innebär studier via en digital plattform. Vi träffas i studiegrupper för kollektivt lärande och under läsåret förekommer också närträffar på skolan. För att kunna delta i kursen behöver du ha en dator med webbkamera och tillräcklig prestanda för att klara av de programvaror vi arbetar med. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du en väl förankrad plattform inom grafisk form och kommunikation att utgå ifrån. Du har erfarenhet av att tillsammans med andra utforma material för marknadsföring. Du har utvecklat din förmåga att analysera bild och text samt tillägnat dig ett kritiskt tänkande och ökat din medvetenhet om medias utformning och påverkan. Du har stort inflytande över dina studier, vilket gör att du utgår från dina egna kunskaper och erfarenheter. Du får arbeta med olika programvaror; In Design, Illustrator, Photoshop och Webb där du skapar och tillverkar olika material. Kursen ger dig fördjupade kunskaper och kännedom om de verktyg som används inom grafisk formgivning.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://runofolkhogskola.se/kurs/grafisk-form-kommunikation-pa-distans/

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Runö folkhögskola, filial Stockholm

Runö folkhögskola är en inspirerande mötesplats mitt i Stockholm. Vi vill förena lokalt och globalt engagemang för en levande demokrati, stärka gemenskapen i en skola där olika människor möts, idéer prövas och nya kunskaper växer fram. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Runö folkhögskola, filial Stockholm
Hälsobrunnsgatan 10
113 61 Stockholm

Telefon: 08-728 57 20
E-post: oden@runo.se
Webbadress: http://www.runofolkhogskola.se/