Allmän behörighetsgivande kurs - Natur och hälsa

Ansökan stängd
Skola:
Skarpnäcks folkhögskola
Plats:
Skarpnäck - Stockholms län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du måste fylla lägst 18 år under 2022. Du ska ha klarat minst ett år på gymnasium/folkhögskola/komvux.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2023

Kostnader: 1150 kr/termin som går till bokinköp, studiebesök, kopieringsmaterial och skolgemensamma aktiviteter

Kontakt: Magnus Jonsson

Telefon: 08 586 471 15

E-post:
magnus.jonsson@skarpnacksfolkhogskola.se

Allmän kurs -  Natur och hälsa passar dig som är intresserad av hur naturen och människan fungerar och samspelar. Du kan nå behörighet i naturkunskap 2 på denna kurs

Allmän kurs -  Natur och hälsa passar dig som är intresserad av hur naturen och människan fungerar och samspelar. Under tematiden studerar vi naturvetenskapliga moment, som bland annat människokroppen, evolutionen och generella naturvetenskapliga arbets- och förhållningssätt. Vi arbetar också upplevelsebaserat: gör naturutflykter och utforskar andra hälsofrämjande områden som yoga och mindfulness.

Vi studerar matematik, engelska och svenska nivågrupperat.

Du kan läsa in de gymnasiegemensamma ämnena och har möjlighet att nå grundläggande behörighet för högskolestudier. Du kan också studera för behörighet i Nk 1a2 och Nk 2. Studietiden är 1-2 år beroende på din studiebakgrund och dina mål.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Allmänna linjen innebär studier som innehållsmässigt motsvarar det du kan få på gymnasiet eller komvux men med ett mycket brett bildande innehåll. Efter det tredje året är skolans mål att du är allmänbildad och mogen att söka vidare till högskolan.

Alla får möjlighet att visa att de kan

Stephanie Säterbring, 26 år, drömde om att bli läkare men trodde att det var omöjligt – tills hon fick reda på att hon kunde läsa naturvetenskapligt basår på folkhögskola. I höstas gick hon sin tredje och sista termin på Röda Korsets folkhögskola och nu är drömmen närmare än någonsin.

Läs hela artikeln

Skarpnäcks folkhögskola

Skolan ligger på Skarpnäcksfältet i sydöstra Stockholm. Skolan medverkar aktivt i den lokala utvecklingen inom både miljö, kultur och fritid. Vi strävar efter en helhetssyn på samhället och människan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skarpnäcks folkhögskola
Fraktflygargatan 16
128 30 Skarpnäck

Telefon: 08 586 471 00
E-post: expeditionen@skarpnacksfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.skarpnacksfolkhogskola.se/