Södertörns folkhögskola

Södertörns folkhögskola är en dagfolkhögskola som finns på två platser i Stockholms län. I Solna ges Allmän kurs för dig som vill ha gymnasiebehörighet. I Liljeholmen ges utbildning till teckenspråkstolk- och dövblindtolk samt en skrivtolkutbildning och flera kortkurser i teckenspråk bl.a. till föräldrar med döva barn, TUFF.

Södertörns folkhögskola

Den allmänna kursen vänder sig till dig som vill ha gymnasiebehörighet och behörigheter för högskolestudier. www.allmankurs.se

Teckenspråkstolkutbildningen vänder sig till dig som har grundläggande behörighet för högskolestudier och som vill bli tolk med inriktning teckenspråk och tolk för personer med dövblindhet. Skolan anordnar också fortbildning för yrkesverksamma tolkar.
www.sodertorn.fhsk.se/kurser/teckensprakstolk-och-dovblindtolk

Skrivtolkutbildningen vänder sig till dig som vill blir skrivtolk. www.sodertorn.fhsk.se/kurser/skrivtolk

Skolan anordnar också Teckenspråksutbildning för föräldrar, TUFF, samt intensivkurser i teckenspråk på alla nivåer. Se skolans hemsida och www.tuffkurs.nu

Lokalerna är tillgängliga för personer med funktionsvariationer och på tolkutbildningarna är alla teckenspråkiga.

Besöksadress:
Årstaängsvägen 9, 117 43 Stockholm

Bildtelefon: sodertorn@ectalk.se

info@sodertorn.fhsk.se

www.sodertorn.fhsk.se

Huvudman:
Stiftelsen Väddö och Södertörn Folkhögskolor

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Andra utbildningar på skolan:

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)

Etableringskurs på folkhögskola