Allmän kurs - DISTANS

Ansökan stängd
Skola:
Stockholms Stadsmissions folkhögskola
Plats:
Stockholm - Stockholms län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att börja Allmän kurs, år 1 bör du vara klar med grundskolan och framför allt med svenska/svenska som andraspråk för att kunna följa med i studierna. Du måste fylla lägst 18 år under 2024. För att börja år 2 bör du ha motsvarande 1 år gymnasiestudie.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 20 dec 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kontakt: Stockholms Stadsmissions folkhögskola

E-post:
folkhogskolan@stadsmissionensfhsk.se

Allmän kurs DISTANS passar dig som inte är klar med gymnasiet, vill studera hemifrån på heltid och bredda din allmänbildning. 

Den här utbildningen vänder sig särskilt till dig som av olika skäl inte har möjlighet att fysiskt ta dig till vår skola, liksom till dig som helt enkelt föredrar distansstudier. Kursen ger möjlighet att vidga dina perspektiv, få nya insikter om dig själv och andra, om vårt samhälle och om världen – såväl då som nu. Du får också en bred plattform och redskap för vidare studier på högskola eller yrkeshögskola. Kursen fokuserar på global hållbarthet och hälsa.

För att studera på Allmän kurs DISTANS bör du ha god datorvana, tillgång till dator med webbkamera och internetuppkoppling samt god självdisciplin. Studierna innebär en stor del självstudier och förutsätter därför god förmåga till studieplanering. En annan viktig del av undervisningen är digitala videoträffar några gånger per termin.

Studierna bedrivs på heltid vilket innebär 40 timmars studier per vecka. Efter mottagen ansökan kallar vi till en informationsträff och därefter en eventuell intervju.

Övergripande teman

Kurserna bedrivs genom övergripande teman om samhällsfrågor, såsom Agenda 2030, männskliga rättigheter och hälsa. Du interagerar, diskuterar och utvecklas i samtal och diskussioner med andra deltagare och lärare genom vår digitala plattform. 

Gemenskap på skolan

På folkhögskolan värderar vi gemenskap högt. Vi bjuder därför regelbundet in till frivilliga evenemang på skolan, såsom temadagar, friluftsdagar och andra gemensamma aktiviteter. 

Allmän kurs ger behörighet till vidare studier

Allmän kurs på folkhögskola är en alternativ väg till behörighet inför fortsatta studier på högskola eller yrkeshögskola.

Antagningsvillkor 

För att börja Allmän kurs, år 1 bör du vara klar med grundskolan och framför allt med svenska/svenska som andraspråk för att kunna följa med i studierna. Du måste fylla lägst 18 år under 2024. Du måste fylla lägst 18 år under 2024. Är du mellan 16 - 17 år, så kan du studera hos oss med hjälp av din hemkommun. Kontakta gärna vår Specialpedagog Zandra direkt gällande detta, zandra.frendby@stadsmissionensfhsk.se

För att börja år 2 bör du ha motsvarande 1 år gymnasiestudier (ca 800 GY-poäng och/eller minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet på heltid). 

För att börja Allmän kurs år 3 krävs två år motsvarande gymnasiestudier (ca 1600 GY-poäng). 

Avgiftsfri utbildning som är studiemedelsberättigad

Undervisningen på Stockholms Stadsmissions Folkhögskola är avgiftsfri, men varje termin betalar du en materialkostnad som delvis ersätter försäkring, uppkopierat, digitalt och tryckt läromedel, studieresa, studiebesök med mera. 

Allmän kurs på Stocksholms Stadsmissions folkhögskola är CSN-berättigade. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.stadsmissionen.se/utbildning/folkhogskola/allman-kurs-distans

Stockholms Stadsmissions folkhögskola

Vi erbjuder Allmän kurs för dig med ofullständig grundskole- eller gymnasieexamen. Du studerar mellan 1 och 3 år beroende på tidigare studiebakgrund. Vi har också Svenska med inriktning restaurang, du utvecklar språkkunskaper i tal och skrift samt lär dig grunderna i ett yrke.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stockholms Stadsmissions folkhögskola
Fleminggatan 113
112 45 Stockholm

Besöksadress: Fleminggatan 113

Telefon: 08-684 23 508
E-post: folkhogskolan@stadsmissionensfhsk.se
Webbadress: https://www.stadsmissionen.se/folkhogskola