Fotokurs för nybörjare - distans

Ansökan stängd
Skola:
Tollare folkhögskola
Plats:
Saltsjö-Boo - Stockholms län
Längd:
< 1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Kursen är fulltecknad

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskapskrav krävs. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera, samt blixt (den lilla popup blixten som finns på de flesta kameror går bra att använda).

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2024 - 13 dec 2024

Träffar:
9 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Du betalar totalt 400 kr i serviceavgift. Serviceavgift återbetalas ej. Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Kontakt: Robert Wållberg

Telefon: 08-505 686 00

E-post:
robert.wallberg@tollare.org

Kursen vänder sig till dig som vill lära att använda en systemkamera. Det är en varierad kurs där alla momenten är inspirerade av idéen att lära genom att ha roligt.

 

 

Fotokurs för nybörjare

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill komma vidare i sin utveckling. Kursen vänder sig till dig som vill lära att använda en systemkamera. Inga förkunskapskrav krävs. Kursen är väldigt varierad där alla momenten är inspirerade av idéen att lära sig genom att ha roligt. Under kursens går vi igenom grunderna hur du styr ljuset med hjälp av kamerans teknik, samt hur bilden blir bra med hjälp av komposition, detta gör vi i olika givande övningar. Efter kursen har du kunskaper inom det viktigaste i fotografering, de verkliga inblickarna till hur du fotograferar bättre bilder. Efter kursen kommer du använda tekniken i din kamera bättre och troligtvis är det en stor nivåskillnad på din förmåga att fotografera.Du kommer behärska att plåta bilder där ljuset har en avgörande betydelse, Tollare folkhögskolas ambition är hög!

Distanskursen~ Foto för nybörjare löper över 15 veckor och studierna bedrivs, helt på distans, på halvfart. Kursen börjar med hemuppgifter den 15/ januari. Till en början arbetar du med lärande fotouppgifter för att ta till dig grunderna. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter där ljus och konstnärliga aspekter hamnar i fokus. Alla övningar är roliga att göra, enkla att ta till sig. Ingen undgår att lära sig sin kamera.

Kursen innehåller tre stora träffar på heldagar helger (kl. 09:30-16:30,) samt torsdagsträffar (4 torsdagstillfällen, kvällstid kl. 18-20), det är viktigt att du är närvarande på träffarna (träffarna är i form av videomöten på distans.) Läraren moderera de gemensamma nätkonferenserna samt torsdagsträffarna, så att allt känns smidigt för dig att följa och delta. träff 1 sker helgen – lördag 31/ augusti, söndag den 1/ september (kl. 09:30-16:30 via länk.). Träff 2 sker helgen – lördag 28/ september, söndag den 29/ september (kl. 09:30-16:30 via länk.) Träff 3 sker lördag 9/ november, (kl. 09:30-16:00 via länk.) Vi avslutar kursen med ett projekt, redovisning (projekt) träff 4 går av stapeln den 10 eller 11/ december (valbart vilken dag/kväll du redovisar ditt slutprojekt via länk.) Kursen slutar officiellt den 13/december. Vi har uppehåll för vissa lov.

Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska lära dig det viktigaste med din kamerautrustning och producera ett antal fotografier efter din nivå. Under kursens gång, går vi igenom grunderna inom olika sätt att fotografera. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Google foto som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera + reflexskärm ca 80 cm stor, vit/silver. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten får du ett intyg.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen kommer du att kunna använda din kamera tekniskt och det kommer troligtvis att vara en stor nivåskillnad på din förmåga att fotografera.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tollare.org/studera-pa-tollare/kurser-i-foto/fotokurs-for-nyborjare/

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/