Grundkurs i lokalt förebyggande ANDTS-arbete

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Tollare folkhögskola
Plats:
Saltsjö-Boo - Stockholms län
Längd:
< 1 år
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
2024-08-15

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 24 sep 2024 - 28 nov 2024

Träffar:
6 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Kursavgift 200:- Elevförsäkring samt adm.avgifter Kursavgiften är densamma om du läser en, två eller tre delkurser. Terminsavgiften återbetalas ej. Själva undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig inget. Skolan får statsbidrag.

Kontakt: Charlie Sanrell

E-post:
charlie.sanrell@tollare.org 

 

Detta är en helt digital kurs där vi använder oss av bland annat Google Classroom och Google meet som verktyg. Det behövs inga stora förkunskaper för att klara av att delta digitalt och du kommer att få god hjälp av våra pedagoger om det skulle behövas.

Kursen vänder sig till personer såväl inom civilsamhället som kommunala verksamheter eller myndigheter och välkomnar alla som arbetar med, eller i anslutning till, förebyggande arbete och ANDTS*-frågor. Vi fokuserar på hur man kan ta sig an ett lokalt förebyggande arbete. Med både teoretiska och enklare praktiska inslag lär vi oss t.ex. om lägesbilder, kartläggningar, insatser, samverkan, implementering och uppföljning.

Kursen ges både under hösten -24 och under våren -25. Det är möjligt att läsa de enskilda kurserna separat, men för kursintyg krävs samtliga tre delkurser.

Om man önskar kan man läsa 1-2 delkurser på hösten och 1-2 på våren. Kurserna läses med fördel i ordning, men det är inget krav.

Vårens kursdatum publiceras i oktober 2024.*

Kursinnehåll

Delkurs 1 – Lägesbild 

Aktuell lägesbild genom kartläggning, analys och resursbedömning

Läs mer här

Delkurs 2 – Insatser och samverkan 

Definiera mål och insatser – förbereda och mobilisera samverkan

Läs mer här

Delkurs 3 – Implementering

Implementering, genomförande och vikten av uppföljning

Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/