Grunder i idrotts- och friskvårdsmassage - distans

Profilkurs, Distanskurs Bosön Idrottsfolkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  6 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Massage är idag en välbeprövad behandlingsmetod både inom idrotten och friskvården. En kurs för dig som är nyfiken på eller intresserad av att kunna använda massage i grundläggande utförande.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper behövs. Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 6 nov 2023 - 15 dec 2023

Träffar:
4 obligatoriska träffar
12 obligatoriska nätträffar
12 frivilliga nätträffar

Kostnader: Kursomkostnad 300 kronor för utskick och försäkring. Kostnad för litteratur ca 400 kronor tillkommer.

Kontakt: Lina Oljeqvist

Telefon: 086996628

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

Om utbildningen

Massage är idag en välbeprövad behandlingsmetod både inom idrotten och friskvården. Snabbare återhämtning efter träning och tävling och stressreducering är några av effekterna. Här har du chansen att lära dig massagens grunder. Du kommer att få lära dig grundläggande klassisk massage/idrottsmassage för eget behov och att känna till när det är lämpligt respektive olämpligt att massera.

Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar (totalt fyra dagar) på Bosön, i början och slutet av kursen. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat.

Vem är utbildningen för?

För dig som är nyfiken på eller intresserad av att kunna använda massage i grundläggande utförande. Du behöver inte ha några förkunskaper.  

Kost och logi

Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. Förmiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön.

Övrig information 

Fyra obligatoriska heldagarsträffar på Bosön. Datum för träffarna är

13-14 november
30 november-1 december

Däremellan sker utbildningen på distans, ca 10 timmar per vecka.

Medtag oömma kläder och ett badlakan till varje kursdag.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du kommer att lära dig om massagens effekter, när det är lämpligt eller olämpligt att massera, juridiska aspekter, allmänna råd och tips, muskelns ursprung, fäste och funktion. Du får även lära dig greppteknik på alla större muskelgrupper för att kunna utföra helkropps-, avstressnings-/avslappningsmassage. 

Fler kurser inom: Massage Hälsa

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln