Idrottskonsulent utbildning

Ansökan stängd
Skola:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Plats:
Lidingö - Stockholms län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha gymnasieutbildning med godkänd grundläggande behörighet eller motsvarande. Vi ser gärna att du har idrotts-och/eller idrottsledarerfarenhet, som tex ledaruppdrag som. Prövning av reell kompetens, i form av yrkeserfarenhet, kan förekomma.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: 3 500 kr per läsår för introvecka, träningskort, litteratur, försäkring, studiebesök, kopiering, etc. Kostnader för studieresa tillkommer. Du behöver tillgång till en egen bärbar dator.

Kontakt: Skolkoordinator Lina Oljeqvist

Telefon: 08-6996628

E-post:
idrottsfolkhogskola@boson.se

Idrottskonsulentutbildningen är en tvåårig eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill påverka idrottsrörelsen och jobba med utveckling av föreningar och förbund.

Idrottskonsulentutbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill påverka idrottsrörelsen och jobba med att utveckla svensk idrott. Du är aktiv och gillar att kombinera teori och praktik. I framtiden har du som mål att verka inom idrotten som idrottskonsulent, föreningskonsulent, inom sport management, eller andra idrottsrelaterade yrken.

Idrottskonsulentutbildningen ger kunskaper som är bra om du vill arbeta inom idrottsledning och/eller organisationsledning. Du är aktiv, engagerad och intresserad av utvecklingen och framtiden för svensk idrott och föreningslivet. Exempel på några yrken som tidigare kursdeltagare gjort som karriärval efter utbildningen är Sportchef, Klubbchef, Processledare, Verksamhetsansvarig, Idrottsutvecklare, Evenemangsansvarig mm. 

Idrottskonsulentutbildningen ger dig kompetens att påverka svensk idrotts framtid genom att leda, organisera och utveckla idrottens organisationer i enlighet med idrottsrörelsens Strategi 2025. I samband med tolv veckors praktik skapar du ett nätverk för ditt framtida yrkesliv. Dina erfarenheter under utbildningen stärker din ledarkompetens, ökar din självkännedom och utvecklar dig som person. Exempel på ämnen du läser under utbildningen

  • Sport management
  • Projektledning
  • Processledning
  • Idrotten i samhället
  • Ledarskap
  • Specialidrott 
  • Yrkespraktik
  • Idrottsledarskap
  • Internationell idrott

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Arbetsuppgifterna som idrottskonsulent kan variera beroende på anställning. Exempel på arbetsuppgifter kan vara process- och projektledare inom idrottens föreningar och förbund. Genom att arbeta som idrottskonsulent kan du bland annat påverka framtiden i svensk idrott genom att bidra i utvecklings- och utbildningsfrågor för att nå en hållbar utveckling inom verksamheter. Som idrottskonsulent kan du exempelvis arbeta med föreningsutveckling och att marknadsföra, planera och starta utbildningsverksamhet tillsammans med olika idrottsföreningar. Det här är bara några exempel som kan beskriva olika arbetsuppgifter som idrottskonsulent. 

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/